Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Σήμα ξεσηκωμού για τη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη

Σταθμός η σύσκεψη των σωματείων στις 5 Οκτώβρη στην Αθήνα

Τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, σε κάθε γειτονιά για να σημάνει γενικός ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα, οργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία, με επόμενο κομβικό σταθμό τη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη, που η επιτυχία της θα αποτελέσει το σκαλί για νέους μεγαλύτερους αγώνες.

Η οργάνωση της μαζικής συμμετοχής στην απεργία του Νοέμβρη περνά μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις, περιοδείες και κάθε μορφή συλλογικής παρέμβασης και δράσης, με επίκεντρο τις αυξήσεις στους μισθούς, τις ΣΣΕ, την προστασία του λαϊκού εισοδήματος με μειώσεις φόρων, διαγραφή χρεών, πλαφόν στο ρεύμα και σε είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Μεγάλος σταθμός για την οργάνωση της απεργιακής μάχης είναι η σύσκεψη στις 5 Οκτώβρη στο Σπόρτιγκ, στην οποία καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής για τον συντονισμό της δράσης του επόμενου διαστήματος.

Οπως επισημαίνουν τα σωματεία, είναι στο χέρι των εργαζομένων και της συλλογικής τους οργάνωσης να δώσουν μια απάντηση που θα «ταρακουνήσει» κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους. Να στείλουν μήνυμα ότι «ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ βαρύς» για όσους νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα αποδεχθούν τη χαμοζωή με σκυφτό το κεφάλι, χωρίς ρεύμα και θέρμανση, χωρίς φαΐ και καύσιμα, χωρίς τα στοιχειώδη για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Στήριγμα η συλλογική δράση και ο αγώνας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στην ανακοίνωση - κάλεσμα στη γενική απεργία καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό, τον κάθε άνθρωπο να μη μείνει κανείς μόνος του, «κανένας παγωμένος, κανένας πεινασμένος». Ολοι να βρουν στήριγμα στη συλλογική δράση και τον αγώνα «για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για Συλλογικές Συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό».

Αντιπαραθέτει τις συνθήκες Μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, με τα προνόμια και τον κλεμμένο πλούτο που απολαμβάνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και «οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι» και επισημαίνει ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις, ΝΔ σήμερα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, προηγουμένως, και «επιδιώκει να μειώσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων και να ενοχοποιήσει τις εργατικές διεκδικήσεις που έχουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Ο δρόμος είναι ένας, «μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού!».

Δράσεις μπροστά στην απεργία

Συνεχίζονται οι συνελεύσεις σε μεγάλα εργοτάξια, που οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, μπροστά στη γενική απεργία και τη Συνέλευσή του στις 9 Οκτώβρη. Τις επόμενες μέρες συνελεύσεις θα γίνουν: Αύριο Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη (12 μ.) στο εργοτάξιο της ΜΠΑΛΙΑΝ στη Νερατζιώτισσα και την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη (12 μ.) στο εργοτάξιο της ΕΘΝΟΚΑΤ στη Σταδίου.

Η ΠΕΜΕΝ προχωρά σε οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 14 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στα γραφεία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ