Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προχωρούν σε απεργία στις 3 του Απρίλη

Απεργιακή θέση μάχης παίρνουν πλέον οι εργαζόμενοι απέναντι στην ενορχηστρωμένη επίθεση κυβέρνησης, μεγάλου κεφαλαίου στα θεμέλια της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η τακτική της καλλιέργειας αυταπατών και των όποιων φτιασιδωμάτων παλιών μέτρων δε χωράει κανέναν εφησυχασμό και καμία αναμονή, που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση και στις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να δώσουν το οριστικό χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Ετσι, απέναντι σ' αυτή την κατάσταση ήδη ταξικές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα επιτυγχάνουν τις διεργασίες οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων και του συντονισμού τους ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα, κόντρα στον «κοινωνικό διάλογο»-απάτη. Ηδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο συνεδριάζουν με στόχο την κλιμάκωση των αγώνων τους εξαγγέλλοντας απεργία για τις 3 του Απρίλη.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο και αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 3 του Απρίλη. Στην απόφασή της η διοίκηση καταδικάζει τα κυβερνητικά μέτρα και τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τη συμμετοχή τους στον στημένο διάλογο. Ταυτόχρονα, καλεί όλα τα εργατικά ταξικά συνδικάτα και όλα τα τμήματα του λαού που πλήττονται από τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης «σε συστράτευση, σε αγώνα χωρίς ημερομηνία λήξης, για να βάλουμε φραγμό στα σχέδια κυβέρνησης-κεφαλαίου και συνοδοιπόρων τους, που στοχεύουν στη λεηλασία και διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε υπονόμευση της ίδιας μας της ζωής».

Απόφαση 24ωρης απεργίας για τις 3 του Απρίλη πήρε και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η οποία επικυρώθηκε το Σαββατοκύριακο από το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου έχει πάρει εδώ και καιρό απόφαση για 24ωρη απεργία για το Ασφαλιστικό και την περασμένη Κυριακή στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο το Σώμα των αντιπροσώπων ομόφωνα αποφάσισε να γίνει στις 3 του Απρίλη, όπως είχε προτείνει η διοίκηση.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη συνεδριάζουν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών Φαρμάκου και Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος με θέμα τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και για αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Οπως έχουν δηλώσει οι πρόεδροι των δύο Ομοσπονδιών, την Τετάρτη θα προτείνουν στις διοικήσεις να πάρουν απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 3 του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ