Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα οι συνταξιούχοι

Στο Σύνταγμα στις 5 Οκτώβρη το παναττικό συλλαλητήριο

Παναττικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 10 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, απαντώντας στην κοροϊδία των «αυξήσεων» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση και προβάλλοντας στο ακέραιο τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, που μένουν ανικανοποίητες.

Παράλληλα σχεδιάζονται κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, για την προετοιμασία των οποίων η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα προχωρά την ερχόμενη βδομάδα σε περιφερειακές συσκέψεις με το εξής πρόγραμμα:

  • Στις 26 Σεπτέμβρη στη Θράκη, στην Αλεξανδρούπολη, στο Επιμελητήριο στις 10.30 π.μ.
  • Στις 27 Σεπτέμβρη:

-- Στην Ανατολική Μακεδονία, στην Καβάλα, στο θερινό σινεμά «Ζέφυρος» στις 10.30 π.μ.

-- Σε Ηπειρο - Αιτωλοακαρνανία, στην Αρτα, στο Εργατικό Κέντρο στις 10.30 π.μ.

-- Στην Πελοπόννησο, στην Αμαλιάδα, στο Εργατικό Κέντρο (Κουμουνδούρου 24) στις 10.30 π.μ.

  • Στις 28 Σεπτέμβρη:

-- Σε Δυτική - Κεντρική Μακεδονία, στη Βέροια, στον Πολυχώρο «Ελιά» (Πάρκο Ελιάς) στις 10.30 π.μ.

-- Στην Πελοπόννησο, στο Ναύπλιο, στο Εργατικό Κέντρο (25ης Μαρτίου 2) στις 10. 30 π.μ.

-- Σε Στερεά - Εύβοια, στη Λαμία, στο Πολιτιστικό Κέντρο (Λεωνίδου 9 - 11) στις 10.30 π.μ.

  • Στις 29 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλία, στη Λάρισα, στο Εργατικό Κέντρο στις 10.30 π.μ.
  • Στις 30 Σεπτέμβρη στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, στο Εργατικό Κέντρο στις 10.30 π.μ.

Οι συνταξιούχοι απορρίπτουν την κυβερνητική κοροϊδία που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θυμίζουν τις αιματηρές περικοπές που έχουν υποστεί εδώ και 13 χρόνια και τονίζουν: «Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε "αυξήσεις" τα ποσοστά που αναφέρθηκαν αλλά παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας, αφού αυτά δεν καλύπτουν ούτε την ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος, ενώ δεν περιλαμβάνουν τις επικουρικές».

«Δεν ανεχόμαστε να μη δίνονται τα αναδρομικά του 11μηνου», «ότι ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση, γιατί με τον νόμο Κατρούγκαλου, που διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν "προσωπική διαφορά"», «δεν ανεχόμαστε να διατηρούν την εισφορά αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ, η οποία είναι πολλαπλάσια του ποσού της φορολογικής εισφοράς που αφαιρέθηκε», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Διεκδικούν: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κατώτατη στα 650 ευρώ. Αμεση έκδοση των συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται. Να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Να δοθούν τα αναδρομικά του 11μηνου, που παράνομα παρακρατούνται, αλλά και να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ (το ποσό έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια!). Να αποδοθεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις η εθελοντική εισφορά των συνταξιούχων (0,20 ευρώ), που παρακρατείται μέχρι τώρα από τον ΕΦΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ