Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαίτησαν την αντιπλημμυρική θωράκιση των χωριών στις εκβολές του Σπερχειού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας «εδώ και τώρα» πραγματοποίησαν την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη, στη Λαμία, πλημμυροπαθείς και κάτοικοι από το Κόμμα και άλλα χωριά που βρίσκονται κοντά στις εκβολές του Σπερχειού ποταμού.

Απαιτώντας να μπει ένα τέλος στην επικίνδυνη κατάσταση που βιώνουν και η οποία γίνεται κάθε χρόνο και χειρότερη, κάτοικοι των χωριών από τον κάμπο της Λαμίας συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Πάρκου, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν έξω από την είσοδο στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας, όπου εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία μεταξύ άλλων και του υπουργού Ανάπτυξης.

Στο πλευρό των κατοίκων και πλημμυροπαθών του Κόμματος και των άλλων χωριών βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Επίσης παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, καθώς και εκπρόσωποι συνταξιουχικών Σωματείων.

Με την κινητοποίηση πλημμυροπαθείς και κάτοικοι της περιοχής διατράνωσαν «φτάνει πια» και απαίτησαν να προχωρήσουν άμεσα παρεμβάσεις που θα προστατεύσουν τα χωριά και τις περιουσίες τους. Οπως ανέφερε η Κατερίνα Μακρυνιώτη, μέλος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, δεν έχει γίνει κανένα έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο πνίγονται στο νερό και στη λάσπη, με τελευταίο περιστατικό πέρυσι τον Δεκέμβρη. Σημείωσε μάλιστα ότι τα μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα που κατασκευάζονται στην περιοχή έχουν επιδεινώσει την κατάσταση και τόνισε ότι απαίτηση των κατοίκων της περιοχής είναι η κατεδάφιση ανισόπεδου κόμβου που αποτρέπει τη διέξοδο των υδάτων προς τη θάλασσα.

Τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην κοιλάδα του Σπερχειού επισήμανε ο Γιάννης Μαρούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση χαρακτηρίζει «κόστος» την προστασία του λαού και της περιουσίας του και δεν χρηματοδοτεί τα αναγκαία έργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ