Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για χρηματοδότηση της Γυμναστικής Ομοσπονδίας με βάση τις ανάγκες της

Eurokinissi Sports

Επίκαιρη Ερώτηση για την πενιχρή χρηματοδότηση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ), εξαιτίας της νέας μείωσης της - ήδη πετσοκομμένης - τακτικής επιχορήγησης, κατέθεσε το ΚΚΕ προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ζητώντας αύξηση της επιχορήγησης στο ύψος των πραγματικών αναγκών. Σημειώνεται στην Ερώτηση:

«Με βάση τους εκπροσώπους της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, η οικογένεια της Ελληνικής Γυμναστικής βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση των τακτικών επιχορηγήσεων και τη μείωση του τακτικού προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας κατά 31% σε σχέση με την περσινή, από 950.000 ευρώ σε 658.000 ευρώ.

Η καταβολή του ποσού από τη φορολογία του στοιχήματος δεν αφορά τον τακτικό προϋπολογισμό, αλλά την ενίσχυση των Εθνικών ομάδων και μόνο, μετά και την περιπέτεια της πανδημίας. Ενα ποσό που κανείς δεν ξέρει το ύψος του ή αν θα υπάρχει την επόμενη χρονιά, πέρα από ότι νομιμοποιεί τον τζόγο ως δήθεν αποκούμπι του αθλητισμού. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμψηφιστεί στο ποσό της τακτικής επιχορήγησης, ούτε βέβαια να την αντικαταστήσει.

Ωστόσο η κυβέρνηση, αφού πρώτα μείωσε την τακτική επιχορήγηση, ήρθε στη συνέχεια να προσθέσει το ποσό του στοιχήματος, παρουσιάζοντας μια αύξηση 19%.

Την ίδια περίοδο η ΕΓΟ, μη γνωρίζοντας τη μείωση στην επιχορήγηση, υλοποιούσε πρόγραμμα ανάπτυξης και λειτουργίας σε Ολυμπιακά και μη Ολυμπιακά αθλήματα, με βάση την ανακοίνωση για τις επιχορηγήσεις που είχε γίνει στις 22/4/2021 και ανερχόταν στο ποσό των 950.000 ευρώ. Πρόκειται για 9 αθλήματα της Γυμναστικής, με τις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες, για 350 σωματεία με 10.000 εν ενεργεία αθλητές. Σε επίπεδο ανάπτυξης, αυτήν τη χρονιά η Ομοσπονδία αύξησε τους εθνικούς αγώνες κατά 50%, παίρνοντας υπόψη ότι το 2022 είναι το πρώτο έτος εφαρμογής των κριτηρίων πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Επιπρόσθετα, είναι αξιοσημείωτο ότι σε μια Ομοσπονδία με τόσες επιτυχίες στις διεθνείς διοργανώσεις, στις Εθνικές ομάδες των Ολυμπιακών αθλημάτων οι αθλητές και οι αθλήτριες εντάσσονται από την ηλικία των 13 ετών, κι αυτό γιατί υπάρχουν μόνο 2 κέντρα υψηλών επιδόσεων (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Αυτό σημαίνει μεγάλο λειτουργικό κόστος (ενοίκια - διαμονή, διατροφή, μεταφορά)».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, που υπογράφει την Ερώτηση, ρωτά την υπουργό τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να αυξηθεί η τακτική επιχορήγηση με βάση τις ανάγκες της Γυμναστικής Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ