Τρίτη 4 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προβολές και εκδηλώσεις για τον Τσε

Από τις 6 έως τις 12 Οκτώβρη το «Studio NEW STAR art cinema» θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Τσε Γκεβάρα με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από τη δολοφονία του.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία της η κόρη του Τσε, Αλέιδα Γκεβάρα Μαρτς, η οποία μαζί με τον πρέσβη της Κούβας θα συμμετάσχουν σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή στην ΕΣΗΕΑ στις 12 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν προβολές 55 ταινιών και ντοκιμαντέρ για τον Τσε από όλο τον κόσμο, ενώ αυτό το Σάββατο στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, Αραμίς Φουέντε Ερνάντες, η κόρη του Τσε, Αλέιδα, ο Μπάμπης Ζαφειράτος - που θα μιλήσει για τον ποιητή Τσε και θα απαγγείλει ποιήματά του και ποιήματα που γράφτηκαν γι' αυτόν - και ο Ηλίας Σιώρας θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «ΤΣΕ ο Γιατρός». Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι: Νίκος Καρανδρέας, πρόεδρος Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, Γιώργος Μαυρίκος, επίτιμος πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Δέσποινα Μάρκου, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του «Studio».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ