Τρίτη 4 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Κρατούν ψηλά τη σημαία του αγώνα και συμμετέχουν στην απεργία

Συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 9 Οκτώβρη στη Λάρυμνα

Τη συμμετοχή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη αποφάσισαν τα Σωματεία τους σε συνεδρίαση του Συντονιστικού, συνεχίζοντας τον αγώνα για επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Στο μεταξύ, εντατικά προετοιμάζεται και η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης το μεσημέρι της Κυριακής 9 Οκτώβρη στη Λάρυμνα, με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, που πραγματοποιήθηκε χτες στη Λάρυμνα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις. Τόνισαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, επισημαίνοντας ότι ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα των διαγωνισμών εκποίησης, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και το ξεσπίτωμα και οι τοπικές κοινωνίες με τον μαρασμό.

Τονίστηκε για μία ακόμη φορά ότι δεν αποδέχονται τα «κοινωνικά πακέτα» φτώχειας που υπόσχεται η κυβέρνηση και επισημάνθηκε ότι η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους είναι ο αγώνας και η πίεση για άμεση υλοποίηση σχεδίου επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισαν την ανάγκη να δοθεί νέα ώθηση στον αγώνα που δίνουν εδώ και σχεδόν τρία χρόνια και με τη συμμετοχή στην απεργία, αλλά και με την πραγματοποίηση πολύμορφων δράσεων, όπως παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υπουργεία. Τα μέλη των διοικήσεων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ καλωσόρισαν επίσης την πρωτοβουλία του ΠΜΣ να διοργανώσει αφιλοκερδώς τη συναυλία αλληλεγγύης στη Λάρυμνα, σημειώνοντας ότι αναδεικνύει την απήχηση του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε ολόκληρη την εργατική τάξη, αλλά και ταυτόχρονα δείχνει τον δρόμο για συνέχισή του.

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινωνίες δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και αναμονή για το ποιος μονοπωλιακός όμιλος θα πάρει το πάνω χέρι στους δύο διαγωνισμούς εκποίησης και ποια θα είναι η "τύχη" της ΛΑΡΚΟ», σημείωσε στην εισήγησή του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας. Και τονίζοντας ότι μόνη διέξοδος είναι η συνέχιση του αγώνα, επισήμανε την ανάγκη «να διατηρηθούν και ενισχυθούν οι δεσμοί αλληλεγγύης που έχουν αναπτύξει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τους εργαζόμενους ολόκληρης της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν τόσο η συμμετοχή στην απεργία της 9ης Νοέμβρη, όσο και η πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ