Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Παρέμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Παύλου Μελά

Την ανάγκη διεκδίκησης κρατικής χρηματοδότησης για υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, ώστε να θωρακιστεί ο δήμος Παύλου Μελά και να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή και οι περιουσίες των κατοίκων του, αναδεικνύουν με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Υποδομών οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οπως αναφέρουν, «ο δήμος Παύλου Μελά πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια πλήττεται από πλημμυρικά φαινόμενα λόγω έντονων βροχοπτώσεων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, λόγω της έλλειψης των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, όχι μόνο καταστροφές υποδομών, δεκάδες ζημιές σε λαϊκές περιουσίες (οικίες, μαγαζιά, αυτοκίνητα κ.λπ.), αλλά ακόμα και απώλεια ζωής, όπως αυτό συνέβη στις 12/6/2021.

Η τραγική αυτή κατάσταση δεν είναι αποτέλεσμα της "κλιματικής αλλαγής", ούτε μπορεί να αποδίδεται αποκλειστικά στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι απόρροια της εγκληματικής πολιτικής όλων διαχρονικά των αστικών κυβερνήσεων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που δεν φρόντισαν να θωρακίσουν, με σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές, ευάλωτες σε πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές, όπως αυτές της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στα στελέχη τους στην Τοπική Διοίκηση, σε Περιφέρεια και δήμους, που προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική ιεραρχώντας έργα και υποδομές με κριτήριο τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος».

Αφού αναφέρονται σε συγκεκριμένες μελέτες της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Εργων (ΔΑΕΕ-Δ19) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για οριοθέτηση ρεμάτων σε δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ρωτούν τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί για να διεκδικήσει την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση για υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ