Τρίτη 11 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EURO 2024 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Σε δύσκολο όμιλο η Εθνική

Σε ιδιαίτερα δύσκολο όμιλο έριξε την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου η κλήρωση της UEFA για τα προκριματικά του Euro 2024, η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί στη Γερμανία. Η Ελλάδα κληρώθηκε στον 2ο όμιλο, με αντιπάλους την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, την ισχυρή και φιλόδοξη Ολλανδία, την πάντα αξιόλογη Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ, εκτός απροόπτου τον αδύναμο κρίκο στον όμιλο. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η Εθνική έχει να ανέβει «βουνό», καθώς οι «τρικολόρ» και οι «οράνιε» φαντάζουν ως τα απόλυτα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις, που οδηγούν στα τελικά του Euro.

Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν τον Μάρτη του 2023 και θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβρη του 2023. Να σημειωθεί εδώ ότι εφόσον η Ελλάδα δεν τα καταφέρει να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, θα έχει και δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης, μέσα από τα πλέι οφ του Nations League, από όπου θα προκριθούν τρεις ομάδες.

Ενδιαφέρουσα και με πολλές προκλήσεις χαρακτήρισε την κλήρωση για την Εθνική ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός παραδέχτηκε τη δυσκολία της υπόθεσης πρόκριση, επεσήμανε ωστόσο ότι η ομάδα θα παλέψει όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Οι υπόλοιποι όμιλοι

Μαζί με τον όμιλο της Εθνικής, ο άλλος που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ανάμεσα στους συνολικά 10 των προκριματικών της Ευρώπης είναι ο 3ος, όπου θα βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο φιναλίστ του προηγούμενου Euro - η νικήτρια Ιταλία και η χαμένη Αγγλία. Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος: Ισπανία, Σκοτία, Νορβηγία, Γεωργία, Κύπρος. 3ος: Ιταλία, Αγγλία, Ουκρανία, Βόρεια Μακεδονία, Μάλτα. 4ος: Κροατία, Ουαλία, Αρμενία, Τουρκία, Λετονία. 5ος: Πολωνία, Τσεχία, Αλβανία, Νησιά Φερόε, Μολδαβία. 6ος: Βέλγιο, Αυστρία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία. 7ος: Ουγγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Λιθουανία. 8ος: Δανία, Φινλανδία, Σλοβενία, Καζακστάν, Βόρεια Ιρλανδία, Σαν Μαρίνο. 9ος: Ελβετία, Ισραήλ, Ρουμανία, Κόσοβο, Λευκορωσία, Ανδόρα. 10ος: Πορτογαλία, Βοσνία, Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία, Λιχτενστάιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ