Πέμπτη 14 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
10ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών

Την 1η Απρίλη ξεκινούν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 10ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών Λάρισας, ενώ οι κυρίως φεστιβαλικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από 5 έως 7/4. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Δήμο Λάρισας και υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και την ΕΡΤ.

Φέτος θα προβληθούν 20 ταινίες μικρού μήκους από 15 χώρες στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα και 29 ταινίες από 15 χώρες στο μεσογειακό τμήμα. Τα βραβεία που θα απονεμηθούν είναι ο Χρυσός, Αργυρός και Χάλκινος Ιππος (συνοδεύονται από 500, 400 και 300 χιλιάδες δρχ. αντίστοιχα), τα τεχνικά βραβεία της ΕΤΕΚΤ, τα βραβεία ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και το βραβείο της Κόντακ για την καλύτερη ελληνική ταινία. Το ΕΚΚ βραβεύει με 400.000 δρχ. την καλύτερη ταινία του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος, ενώ η Σχολή Σταυράκου προσφέρει υποτροφία δωρεάν φοίτησης σε σπουδαστή από το Νομό Λάρισας. Τα έπαθλα του φεστιβάλ φιλοτέχνησε ο γλύπτης Δημήτρης Ψωμοδότης.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνεται μεταμεσονύχτια έκπληξη. Στις 6/4 μετά τα μεσάνυχτα λοιπόν θα σχολιαστεί - κινηματογραφικά - η πολιτική αποδοχής της παρακολούθησης μέσω παιχνιδιών τύπου «Big Brother», με την πρώτη προβολή της γαλλικής ταινίας «Πένθος.com» της Βιρζινί Σανού.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα παρουσιάσει η ηθοποιός Σοφία Φιλιππίδου, ενώ η φωτογραφία της αφίσας είναι της Πόπης Σταυριανού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ