Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Δεν αποδεχόμαστε να γίνει η χώρα μας φυλακή της ΕΕ»

Δυναμική συγκέντρωση χτες το απόγευμα έξω από τα γραφεία της λυκοσυμμαχίας, με αφορμή την κτηνωδία με τους 92 ξεγυμνωμένους πρόσφυγες και μετανάστες στον Εβρο

RIZOSPASTIS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα πραγματοποίησαν χτες η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (ΟΣΕΑΔΕ), σωματεία και φορείς, για τους γυμνούς πρόσφυγες και μετανάστες στον Εβρο.

Ξεχώρισαν το πανό της Ομοσπονδίας, «Το αίσχος στον Εβρο είναι η φρίκη τους συστήματός σας, η χώρα μας δεν θα είναι η φυλακή της ΕΕ», όπως και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, «Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους. Αγώνας ενάντια στο σάπιο σύστημα και τις πολιτικές ΕΕ - κυβερνήσεων που απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή για τα κέρδη των αφεντικών». Τα συνθήματα ήταν χαρακτηριστικά: «ΝΑΤΟ - Βρυξέλλες φονιάδες των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές».

Στον χαιρετισμό του ο Παύλος Αλεξανδράκης, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Συνάδελφοι, βρισκόμαστε έξω από τα γραφεία της ΕΕ. Είμαστε εδώ για να τους υπενθυμίσουμε πόσο σάπιοι είναι. Οι πολιτικές τους αναβλύζουν μπόχα και αρρωσταίνουν οι λαοί. Πριν λίγες μέρες αντικρίσαμε στις οθόνες τους 92 πρόσφυγες γυμνούς στα σύνορα. Κατεβάσαμε τα κεφάλια μας από ντροπή. Δεν είχαν σβήσει ακόμα από τη μνήμη μας οι εικόνες με τα νεκρά μωρά, με τις μωρομάνες που ήταν νεκρές στη θάλασσα του Αιγαίου. (...)

Είναι αυτοί που τις προηγούμενες μέρες στις Βρυξέλλες έκαναν ότι τάχα κλαίγανε για τους 92 πρόσφυγες, αυτοί που με την πολιτική τους, για να εξυπηρετήσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, διεξάγουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους και γεννάνε τον ξεριζωμό, τη φτώχεια, την εξαθλίωση. Είναι αυτοί που έχουν γεμίσει τα νησιά μας με ΜΚΟ που θησαυρίζουν από τον πόνο όλων αυτών, της Γης των κολασμένων. Είμαστε εδώ, τα συνδικάτα, γιατί δεν αντέχουμε άλλο τον ξεπεσμό.

Καλούμε τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους να δείξουν αντίσταση, να μην αποδεχτούν αυτές τις εικόνες. Να αναδείξουν την αλληλεγγύη που έχουμε σήμερα ανάγκη και αυτό να φανεί στην απεργία στις 9 Νοέμβρη. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Φέρανε εδώ για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ, που την ίδια στιγμή χτυπούν απεργούς, τους εργαζόμενους στη "Μαλαματίνα", μαζί με κάμερες, για να μας καταγράψουν που δείχνουμε σήμερα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας.

Τους λέμε, λοιπόν, ξεκάθαρα. Και στην ΕΕ, αλλά και σε αυτές τις κυβερνήσεις, είτε βρίσκονται από τη μια μεριά είτε από την άλλη, ο Ερντογάν και όλοι αυτοί οι εκφραστές των ιμπεριαλιστικών πολιτικών, ότι θα μας βρουν απέναντι. Συνεχίζουμε!».

Από την πλευρά του ο Γαβριήλ Ιωαννίδης, πρόεδρος της ΟΣΕΑΔΕ, τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Εμείς οι εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης ζούμε κάθε μέρα τους πόνους, τους καημούς και τα καρδιοχτύπια των μεταναστών και των προσφύγων. Είμαστε εδώ για να δώσουμε μήνυμα στην ΕΕ ότι δεν θα ανεχτούμε να γίνει η Ελλάδα φυλακή ψυχών, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ότι έχουμε ίδια δικαιώματα. Ζητάμε να καταργηθεί η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για τον προορισμό τους. Επίσης, να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών με μόνιμο προσωπικό, για να έχουν σύντομα και γρήγορα τα χαρτιά τους. Συνεχίζουμε μαζί αγωνιστικά».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι τραγικές εικόνες με πρόσφυγες δεν έχουν τελειωμό (2022-10-18 00:00:00.0)
Αλυτο ζήτημα, όσο κάνουν κουμάντο αυτοί που το δημιουργούν... (2019-10-05 00:00:00.0)
Κάλεσμα για οργάνωση και αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών (2017-12-20 00:00:00.0)
Αμεσα μέτρα για την ανακούφιση μεταναστών και προσφύγων (2015-09-10 00:00:00.0)
Εργάτες ενωμένοι ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (2015-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ