Κυριακή 17 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Να αλλάξει ο θεσμός της υιοθεσίας»

Κύριε διευθυντά

Τη Μέρα της Γυναίκας, διαβάσαμε στις στήλες σας ότι ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε χώρο, όπου φιλοξενούνται τριάντα παιδιά προς υιοθεσία, φέροντας έτσι στη δημοσιότητα κάτι που οι προηγούμενοι υπουργοί είχαν την πρόνοια να μη δημοσιοποιούν: Δηλαδή, το κάκιστο νομικό σύστημα υιοθεσίας.

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά που πρόκειται να υιοθετηθούν πρέπει να δίδονται αμέσως προς υιοθεσία. Ο χρόνος παραμονής τους μακριά από μητρική φροντίδα σημαίνει ότι αύριο θα βγουν στην κοινωνία αντικοινωνικοί πολίτες, διότι στερήθηκαν την πρώτη βιολογική ανάγκη κάθε ανθρώπου, την αγάπη («πηγή κάθε γνώσεως» - Καρλάυλ), που πρακτικά ερμηνεύεται, το παιδί μετά τη γέννα να δίνεται αυτοστιγμεί στο μητρικό στήθος εκείνης που θέλει να γίνει η μητέρα του, διότι, δυστυχώς, η φυσική του μητέρα αδυνατεί να το διαθρέψει.

Με την ελπίδα ότι η δημοσιοποίηση αυτού του αντικοινωνικού φαινομένου - δηλαδή, να υπάρχουν παιδιά προς υιοθεσία μέχρι και τριών ετών και από την άλλη μεριά χιλιάδες γονείς να περιμένουν, γιατί ο ύψιστος θεσμός της υιοθεσίας έχει εξελιχθεί σε μια στυγνή γραφειοκρατική πρακτική - θα ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους υπουργούς να τροποποιήσουν το θεσμό της υιοθεσίας. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.


ΕΙΡΗΝΗ ΔΟΡΚΟΦΙΚΗ
δικηγόρος, γγ ΙΑΔΗΠ(Ιδρυμα Αντιμετώπισης Δημογραφικού Προβλήματος) και ΕΠΑΖ (Εταιρία Προστασίας της Ανθρώπινης Ζωής)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ