Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΡΗΤΗ
Κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

Σε κινητοποίηση την Τετάρτη 26/10, στις 2 μ.μ., στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά καλεί η ΕΛΜΕ Πειραιά, απαιτώντας να καλυφθούν όλα τα κενά με μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Οπως σημειώνει η ΕΛΜΕ: «Οκτώβρης μήνας και τα κενά παραμένουν. Ενδεικτικά:

  • Στο Γυμνάσιο του Πόρου υπηρετούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς μόλις 4 εκπαιδευτικοί! 5 στο Γυμνάσιο Αγκιστρίου ...και πάει λέγοντας.
  • Χιλιάδες είναι οι χαμένες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιάς σε πολλά σχολεία, σε μια σειρά ειδικότητες, όπως Μουσική, Καλλιτεχνικά, Φυσική Αγωγή, Πληροφορική, Τεχνολογία, Θρησκευτικά κ.α. Ακόμα σχολεία κάνουν 4ωρα και 5ωρα, αντί για πλήρες πρόγραμμα και μάθημα.
  • Μεγάλες οι ελλείψεις και στην Παράλληλη Στήριξη (π.χ. τουλάχιστον 19 Φιλόλογοι Ειδικής Αγωγής), αλλά και Σχολικών Νοσηλευτών και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού».

Η ΕΛΜΕ εξηγεί ότι φέτος διορίστηκαν στον Πειραιά 171 εκπαιδευτικοί, ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 106 και «αθροιστικά από το 2020, που έγιναν οι πρώτοι διορισμοί, οι νεοδιορισθέντες στον Πειραιά ανέρχονται σε 320 και οι συνταξιοδοτήσεις σε 392! Δηλαδή οι νέοι διορισμοί δεν φτάνουν να καλύψουν αθροιστικά ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις των ετών 2020, 2021, 2022».

Παράλληλα η ΕΛΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια επιβολής υποχρεωτικών υπερωριών και τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, για να «κουκουλωθούν» οι ελλείψεις και μαζί με τις κυβερνητικές ευθύνες επισημαίνει και τις ευθύνες της τοπικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Αντίστοιχη κινητοποίηση γίνεται σήμερα Παρασκευή, στα Χανιά, στις 8.30 π.μ., στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Ενωση Γονέων Χανίων, που απαιτεί να καλυφθούν τα πάνω από 100 κενά εκπαιδευτικών στην Παράλληλη Στήριξη και τα ολοήμερα τμήματα, καθώς και οι ελλείψεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται κάθε βδομάδα πάνω από 1.000 διδακτικές ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ