Σάββατο 22 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 23 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Οι φαντάροι διαβάζουν και μελετούν τις Θέσεις της ΚΝΕ

Δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, όταν πρόκειται για την ΚΝΕ, το πιο ζωντανό και ανήσυχο τμήμα της νεολαίας, διαπαιδαγωγημένο από τα ιδανικά και τις αξίες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν οι Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ) για το 13ο Συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 10 - 12 Φλεβάρη 2023.

Μεγάλη συζήτηση ανοίγει η ΚΝΕ.

Τέσσερις μήνες γεμάτοι διάβασμα και μελέτη, για τα πώς και τα γιατί, του σήμερα και του αύριο, για αυτά που πρόκειται να γίνουν και για αυτά που οι ανάγκες για ζωή με αξιοπρέπεια είναι αυτονόητα ώστε να ζεις ανθρώπινα.

Στο κείμενο των Θέσεων γίνεται διεξοδική παρουσίαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η νεολαία στο σύνολό της, αλλά και με ιδιαίτερη αναφορά για τη ζωή στα στρατόπεδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι και οι οικογένειές τους.

Οι Θέσεις του 13ου Συνεδρίου της ΚΝΕ περιλαμβάνονται στην εφημερίδα «Οδηγητής» και ταξιδεύουν χέρι με χέρι σε κάθε στρατόπεδο και σε κάθε φαντάρο, αρκεί κάθε ΚΝίτης και φίλος της ΚΝΕ να νοιαστεί έγκαιρα να προμηθευτεί και να διαθέσει όσο περισσότερα φύλλα «Οδηγητή».

Να δωρίσουμε τις Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου για το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ, μέσα στις μονάδες, στους διοικητές των μονάδων, σε υπαξιωματικούς και αξιωματικούς καθώς και δόκιμους. Ακόμη να γίνονται συζητήσεις την ώρα της ανάπαυσης μέσα στα στρατόπεδα και στα ΚΨΜ.

Η ζωή μπορεί να είναι μοναδική, αλλά δεν έχει μόνο μια πόρτα και δεν μπορεί να σταματά σε καμία πύλη στρατοπέδου και καμιάς μονάδας.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ άλλωστε συνέβαλαν αποφασιστικά να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των στρατευμένων, κάνοντας πράξη το σύνθημα πως «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά».

Με όπλο το δίκιο και πίστη στον αγώνα δίνουμε τις μάχες.

Εκατοντάδες οι Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή.

Δεκάδες οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Πολλά τα δημοσιεύματα στον «Ριζοσπάστη», στον 902.gr, στον «Οδηγητή», στην ιστοσελίδα alt.gr για τα θέματα των στρατευμένων, έδωσαν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν πολύπλευρες δράσεις στα στρατόπεδα όλης της χώρας.

Ρίχνουμε φως! Ανοίγουμε δρόμους!

Σε όλη τη διάρκεια από το προηγούμενο Συνέδριο της ΚΝΕ μέχρι σήμερα η ιστοσελίδα alt.gr, η εφημερίδα «Ριζοσπάστης», ο 902.gr φιλοξένησαν περισσότερες από 1.200 δημοσιεύσεις για τους στρατευμένους, τους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, γνώμες και άρθρα επιστημονικού και ιδεολογικού χαρακτήρα. Ακόμη σε όλο αυτό το διάστημα ο «Ριζοσπάστης» σε ένθετο κάθε δεκαπέντε μέρες δημοσίευε το «Δισέλιδο για τους Ενστολους», για τους φαντάρους, τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, στο οποίο έχουν αρθρογραφήσει περισσότεροι από 200 φαντάροι.

Στο δισέλιδο «Ενστολοι» του «Ριζοσπάστη», που αφορά τη στρατιωτική θητεία και τις οικογένειες των φαντάρων, έχουν αρθρογραφήσει ακόμα και μητέρες στρατευμένων που διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟικές αποστολές και επιχειρήσεις, καθώς και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο «Οδηγητής», ο «Ριζοσπάστης», το alt.gr, ο 902.gr έχουν αναδείξει την περήφανη και αγωνιστική στάση στρατευμένων και τη συμμετοχή τους σε αντιιμπεριαλιστικά, αντιπολεμικά συλλαλητήρια, το Πολυτεχνείο και άλλες κινητοποιήσεις.

Οι θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο όλο το προηγούμενο διάστημα βρήκαν σημαντική απήχηση σε νέους στρατευμένους.

Πλήθυναν μέσα στα στρατόπεδα όλης της χώρας οι δίκαιες διαμαρτυρίες των στρατευμένων, ορισμένοι από τους οποίους τιμωρήθηκαν άδικα από την κυβέρνηση, το υπουργείο και τις Διοικήσεις για τη στάση τους. Ωστόσο αυτό δεν ήταν ικανό να κάμψει τις αντιδράσεις τους.

Συνάντησαν τη στήριξη των μαζικών φορέων της νεολαίας του εργατικού κινήματος, ευρύτερα των λαϊκών οικογενειών, οι οποίοι ασχολήθηκαν, διεκδίκησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των νέων που υπηρετούν τη θητεία τους.

Να ενταθεί ο αγώνας για νέες κατακτήσεις.

Ο,τι βελτιώθηκε στις συνθήκες διαβίωσης προέκυψε από τις διεκδικήσεις των στρατευμένων, πράγμα που σημαίνει ότι όλα μπορούν να γίνουν και τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει τις ανθρώπινες ανάγκες.

Ούτε τιμωρίες ούτε απειλές δεν «πιάνουν» σε φαντάρους που είναι αγωνιστές.

Στρατευμένος σημαίνει υπεύθυνος ατομικά, συλλογικά, πολιτικά αγωνιστής στη ζωή για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι θέσεις της ΚΝΕ είναι πλέον γνωστές. Ζητούν την άποψη, τη θέση σου, τη συμμετοχή σου, τη δράση σου, για να γίνει το μεγάλο βήμα στο μέλλον με το ΚΚΕ. Εδώ λόγο και θέση έχουν και οι φαντάροι.

Εμπνεόμαστε από το σύνθημα: «Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως».


Νίκος ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ