Τρίτη 25 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Νέα κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στη Βουλή με τη συμμετοχή πολλών φορέων

Από την προηγούμενη κινητοποίηση των φορέων στο υπουργείο Παιδείας
Από την προηγούμενη κινητοποίηση των φορέων στο υπουργείο Παιδείας
«Εδώ και 40 μέρες ξεκίνησε η σχολική χρονιά και μόνο στην Αττική 1.000 παιδιά με αναπηρίες δεν έχουν περάσει ακόμα την πόρτα του σχολείου τους», καταγγέλλουν μια σειρά φορείς της Εκπαίδευσης, που συνεχίζοντας τις δράσεις τους για την πολύπαθη Ειδική Αγωγή καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη, 26 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., έξω από τη Βουλή.

Στην κινητοποίηση καλούν ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, οι Σύλλογοι Γονέων 6ου Ειδικού Δημοτικού και 6ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Αθηνών, 10ου Ειδικού Δημοτικού Αθηνών, ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Τυφλών - Πολυαναπήρων Αιγάλεω, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΚΕΑΤ, η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», «Μ. Παπαμαύρος», «Γ. Σεφέρης», «ο Σωκράτης» και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Οι φορείς περιγράφουν την εικόνα υποβάθμισης της Ειδικής Αγωγής, την υποστελέχωση και τις ελλιπείς υποδομές σε μια σειρά σχολεία και δομές και διεκδικούν: Μαζικές προσλήψεις και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα, να βρεθεί άμεση λύση για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά για τα 1.000 παιδιά στην Αττική και για τα πολλά περισσότερα στην υπόλοιπη Ελλάδα που μέχρι και σήμερα είναι εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κ.ά. ανάλογα με τις ανάγκες, άμεση μεταφορά των ειδικών σχολείων που λειτουργούν σε επικίνδυνα κτίρια και containers σε ασφαλή κτίρια, ανέγερση σχολείων για αυτά που μέχρι και σήμερα παραμένουν στα χαρτιά, αύξηση των πιστώσεων για όλες τις σχολικές επιτροπές, δωρεάν σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά, αντιμετώπιση τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης της μεταφοράς όλων των παιδιών προς και από τα σχολεία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ