Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξω από την Πάτρα οι φασίστες και οι σάπιες ιδέες τους

«Εξω από την Πάτρα οι φασίστες και οι σάπιες ιδέες τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, με αφορμή την εκδήλωση για τα 194 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους Οθωμανούς που διοργάνωσε το λεγόμενο «Αγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών - Παναγιώτης Καρατζάς», με τη στήριξη, μάλιστα, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, βγήκαν από τις τρύπες τους οι δολοφόνοι κατάδικοι φασίστες του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη και διάφοροι άλλοι της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καταθέτοντας μάλιστα και στεφάνι. Το «παρών» επίσης έδωσαν εκπρόσωποι της ΝΔ, όπως και δύο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων στον δήμο.

«Για την εξέλιξη αυτή φέρουν βαριές ευθύνες το κράτος, η κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων, οι βουλευτές τους στον νομό, τα τοπικά πολιτικά τους στελέχη στον δήμο Πατρέων, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και συγκεκριμένοι τοπικοί φορείς και επιχειρηματίες που ανέχονται να συγχρωτίζονται μαζί τους», αναφέρει η ΤΕ Αχαΐας επισημαίνοντας πως «αποτελεί πρόκληση για τον λαό της Πάτρας, την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και όταν ο δικηγόρος του Λαγού Κ. Πλεύρης χαιρετά ναζιστικά για τρίτη φορά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την ανοχή του ίδιου του δικαστηρίου. Οταν στην πλάτη τους κουβαλάνε δολοφονικές επιθέσεις σε κομμουνιστές, σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές και μετανάστες».

Λέγοντας ότι το «ξέπλυμα» των φασιστών θα πάρει ξανά απάντηση απ' τον λαό, υπογραμμίζει: «Ο λαός της Πάτρας δεν ξεχνάει, δεν κλείνει τα μάτια, ξέρει να τιμάει με τη δράση του τους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. (...) ξέρει να παλεύει στην πρώτη γραμμή στέλνοντας στα σκουπίδια τα κατακάθια της κοινωνίας».

Η ΤΕ καλεί τον λαό να μην εφησυχάζει, να μην δείξει ανοχή στον φασισμό, να απομονώσει κάθε μορφή του παντού, καλώντας σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, την πραγματική απάντηση στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, τον φασισμό - ναζισμό.

Την καταδίκη στα παραπάνω γεγονότα εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η δημοτική αρχή Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ