Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Με κινητοποιήσεις απαιτεί όλα τα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία της σχολής

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των φοιτητών στην απεργία στις 9 Νοέμβρη απευθύνει ο Σύλλογος Φοιτητών Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα του Τμήματος στην Πάτρα, που χτες με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης προχώρησε σε κατάληψη, απαιτώντας άμεσες λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα.

Οι φοιτητές απαίτησαν την παρουσία του πρύτανη στη σχολή (απ' την Τρίπολη όπου έχει έδρα το Πανεπιστήμιο), προκειμένου να δώσει απαντήσεις, σημειώνοντας και με συνέντευξη Τύπου ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν απ' τον αγώνα τους.

Επισημάνθηκαν τα μεγάλα προβλήματα ακόμη και στη λειτουργία των Τμημάτων, με την έλλειψη θέρμανσης αλλά και χώρων για την πραγματοποίηση των μαθημάτων, αφού σε Τμήματα χωρητικότητας 80 ατόμων, στοιβάζονται άνω των 120. Ακόμα, ανέδειξαν την έλλειψη εξοπλισμού, αναφέροντας ότι υπάρχουν μαθήματα που γίνονται μόνο θεωρητικά, όπως Τεχνολογία Συγκολλήσεων, Μηχανική Ρευστών, Αντοχή Υλικών κ.λπ., ενώ σε άλλα, όπως Τοπογραφία, Εδαφομηχανική, Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων, ο εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και ελλιπής.

Ο Σύλλογος ζητά μεταξύ άλλων ανέγερση κι άλλων δωματίων στις εστίες, αξιοποίηση ξενοδοχείων, δημόσιων κτιρίων με έξοδα του κράτους για τη στέγαση των φοιτητών, δωρεάν μετακίνηση από και προς το Πανεπιστήμιο, αύξηση του στεγαστικού επιδόματος με διεύρυνση των δικαιούχων, δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές, αύξηση της χρηματοδότησης για τον απαραίτητο εξοπλισμό των εργαστηρίων, προσλήψεις του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού, άμεση κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων στο πτυχίο (κάτι που εκκρεμεί από το 2019, όταν πανεπιστημιοποιήθηκαν τα Τμήματα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ