Τρίτη 1 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
Δεν φτάνει η ακρίβεια, εργαζόμενοι μένουν και απλήρωτοι

Απλήρωτη εργασία στους εργαζόμενους του τουριστικού γραφείου «Max Travel» στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτιστικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ).

Οπως αναφέρει, «το τελευταίο διάστημα όλο και πιο πολλοί εργαζόμενοι, κυρίως γυναίκες, έρχονται σε επαφή με το Συνδικάτο και αναφέρουν μη καταβολή μισθών και επιδομάτων, προσβλητική συμπεριφορά κ.λπ. Η πίεση που ασκούσε η εργοδοσία σε συνδυασμό με την απληρωσιά έφερε τους συναδέλφους μας σε απόγνωση και παραίτηση.

Η εργοδοσία παίζει κρυφτούλι με τους εργαζόμενους και το ΣΕΤΕΠΕ δεν εμφανίζεται ούτε στην Επιθεώρηση Εργασίας ούτε στα δικαστήρια, ενώ σε επικοινωνία που είχε με το Συνδικάτο, ο ένας συνέταιρος κατηγορούσε τις εργαζόμενες και η άλλη συνέταιρος έλεγε ότι θα κάνει μηνύσεις στους συναδέλφους μας! Και μάλιστα ανέφεραν οικονομικά προβλήματα, την ίδια ώρα που κλείνουν δουλειές με πεντάστερα της Χαλκιδικής αλλά και παιδικές κατασκηνώσεις. Το θράσος έχει και όρια!».

Το ΣΕΤΕΠΕ τονίζει ότι «την εντατικοποίηση τη ζουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι για τα καλά. Και στα τουριστικά γραφεία ειδικά, με την τηλεργασία, την πίεση του να βγει η δουλειά και να μη χαθεί ο πελάτης κ.λπ.

Ενώ εμείς ζούμε στην ανασφάλεια, με την ακρίβεια να μας εξανεμίζει το εισόδημα, να βλέπουμε να κόβουν το ρεύμα σε συναδέλφους, να μην έχουμε έστω λίγα ευρώ για να πάμε με την οικογένεια και τους φίλους ένα ταξίδι στη θάλασσα, κάποιοι θησαυρίζουν, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους, και μένουν ατιμώρητοι γιατί οι νόμοι είναι με το μέρος τους».

Καλεί την εργοδοσία του «Max Travel» να πληρώσει άμεσα τους εργαζόμενους και τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Σωματείο και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ