Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Να εξασφαλιστεί η μεταφορά κάθε μαθητή από και προς το σχολείο

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά 12 μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου ΙΝΑΑ (ΕΝΕΕΓΥΛ) Πεύκων. Αυτό καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και απαιτεί εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί η μεταφορά κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.

Οπως αναφέρει η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, «οι περισσότεροι από αυτούς τους μαθητές μετακινούνται, και αυτό όχι σε καθημερινή βάση, με ευθύνη συγγενικών τους προσώπων», ενώ ακόμα σημειώνει ότι «υπάρχουν τρεις (3) μαθητές, οι οποίοι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο, ελέω της παραπάνω περιγραφείσας κατάστασης.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραμε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ότι οι μεταφορές των μαθητών θα πραγματοποιηθούν κανονικά φέτος και με ασφάλεια για όλους τους μαθητές, τα γεγονότα τούς διαψεύδουν».

Η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας δηλώνει ότι «οι γονείς δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτήν τους την "κανονικότητα", η οποία στερεί από παιδιά με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες το μορφωτικό τους δικαίωμα, αλλά και την κοινωνικοποίησή τους, μέσα από την επαφή τους με τον καθηγητή και τον συμμαθητή» και απαιτεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να λύσουν το πρόβλημα.

  • Αναφορά προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν την καταγγελία της Ομοσπονδίας Γονέων οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη και Λεωνίδας Στολτίδης.
  • Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες κατέθεσαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ρωτώντας σε ποιες επείγουσες ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα προβεί η διοίκηση της Περιφέρειας για να εξασφαλιστεί η μεταφορά κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ