Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδικάστηκαν για το δυστύχημα στο «Γκόλντεν Κρήτη»

Με την καταδίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε χτες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, η δίκη για το ναυτικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 23 Νοέμβρη του 1998 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ναυτικούς.

Ποινή φυλάκισης 5 χρόνων επιβλήθηκε στον πλοίαρχο του δεξαμενόπλοιου «Γκόλντεν Κρήτη» Ελευθέριο Προέδρου και στον υπάλληλο της ΕΚΟ (τώρα ΕΛΠΕ) Χρήστο Γεωργιάδη. Στον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Καββαδά και τον υπάλληλο της ΕΚΟ Δημήτρη Μασμανίδη, επιβλήθηκε ποινή 2 χρόνια και 7 μήνες φυλάκιση. Και οι 4 άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το δυστύχημα εκδηλώθηκε, όταν, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης βενζίνης από τις δεξαμενές του δεξαμενόπλοιου στις δεξαμενές της ΕΚΟ, ξέσπασε πυρκαγιά. Σε βοήθεια έσπευσε το ρυμουλκό «Αγιος Γεώργιος», αλλά τυλίχτηκε και αυτό στις φλόγες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα μέλη του πληρώματός του, ο κυβερνήτης Ιωάννης Κατράκης, ο μηχανικός Γιώργος Τόσκας και οι ναύτες Παντελής Μπούφτης και Κυριαζής Καλιοτζίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ