Σάββατο 12 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 13 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη

Σε ηλικία 78 ετών «έφυγε» από τη ζωή η αξιόλογη και δημοφιλής ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη.

Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στον Βόλο και ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομως, την κέρδισε το θέατρο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση, ως μαθήτρια ακόμα, στο έργο «Η δολοφονία του Ζαν - Πωλ Μαρά».

Από τα τέλη της δεκαετίας του '70 και στη συνέχεια παίζει διαρκώς στο θέατρο και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της «Ελεύθερης Σκηνής».

Την περίοδο 1989 - '92 πρωταγωνιστεί μαζί με την Αννα Παναγιωτοπούλου και τη Νένα Μεντή στην τηλεοπτική σειρά «Τρεις Χάριτες» που σημείωσε τεράστια επιτυχία, ενώ συμμετείχε και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Παράλληλα συνέχισε στο θέατρο πρωταγωνιστώντας αλλά και σκηνοθετώντας σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Τελευταία της θεατρική συμμετοχή ήταν το 2019 - '20 στην πολύ επιτυχημένη παράσταση «Μήδεια» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, που ενσάρκωσε τον ρόλο της Καλόγριας Πόλυ.

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο της Μίνας Αδαμάκη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο της ηθοποιού Μίνας Αδαμάκη. Απόφοιτος της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν και έχοντας σπουδάσει κουκλοθέατρο και παντομίμα στο Λονδίνο, η Μίνα Αδαμάκη ερμήνευσε πλήθος ρόλων στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Ιδρυσε τον θίασο "Θεατρική Συντεχνία" και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελεύθερης Σκηνής.

Ως "Ειρήνη" στην τηλεοπτική σειρά "Τρεις Χάριτες" - δίπλα στις Νένα Μεντή και Αννα Παναγιωτοπούλου - έγινε οικεία σε εκατομμύρια τηλεθεατές και κυρίως συνέδεσε το πρόσωπό της με μια εποχή, όπου οι πρωταγωνιστές, όπως η ίδια είπε, "καταλάβαιναν την επιτυχία από την αγάπη που τους έδειχνε ο κόσμος".

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ