Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΚΑΤΑΡ
Οργανωτική Επιτροπή
Προσπαθεί να «τα μαζέψει» για τα ομοφοβικά σχόλια

Τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα πρόσφατα ομοφοβικά σχόλια του Καλίντ Σαλμάν, πρεσβευτή του Κατάρ στο Μουντιάλ του 2022, προσπαθεί να κατευνάσει η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων. Ο Σαλμάν, σε δηλώσεις του σε γερμανικό μέσο, μεταξύ άλλων είχε χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία «αρρώστια στο μυαλό». Σε συνέντευξή του στο CNN ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Κατάρ 2022», Νασέρ Αλ Κατέρ, ερωτηθείς για το συγκεκριμένο ζήτημα απάντησε ανοιχτά ότι «η ομοφυλοφιλία δεν επιτρέπεται» και ότι τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στο Κατάρ και να παρακολουθήσουν τους αγώνες από κοντά ...«αρκεί να μην υπάρχει δημόσια εκδήλωση αισθημάτων»! Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν νέο κύμα αντιδράσεων, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Καταριανός αξιωματούχος δεν προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με την συγκεκριμένη οδηγία, με πολλά διεθνή ΜΜΕ να θεωρούν ότι το ενδεχόμενο επιβολής ποινών και κυρώσεων παραμένει ανοιχτό.

Τηλεοπτικά συνεργεία
Καταγγελίες για τα ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του φετινού Μουντιάλ εντείνει και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί στο Κατάρ με αφορμή τη διοργάνωση, ιδιαίτερα μετά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσηκωθεί σε διεθνές επίπεδο. Συνεργείο του δανέζικου τηλεοπτικού σταθμού TV2 δέχτηκε απειλές - και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση - από ομάδα σεκιούριτι, προκειμένου να σταματήσει την προσπάθεια για ρεπορτάζ στους δρόμους της Ντόχα. Η δημοσιοποίηση του περιστατικού υποχρέωσε την Οργανωτική Επιτροπή να απολογηθεί, κάνοντας λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό» και λάθος των συγκεκριμένων υπαλλήλων. Πάντως εργαζόμενοι σε διάφορα Μέσα, κυρίως από τις σκανδιναβικές χώρες, το μπλοκ των Ομοσπονδιών των οποίων άσκησε κριτική στη διοργάνωση, καταγγέλλουν ότι βρίσκονται υπό τη συνεχή εποπτεία των τοπικών αρχών.

Εθνική Ολλανδίας
Επικροτεί τη στάση των οπαδών ο Φαν Χάαλ

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ, ανέφερε σε συνέντευξή του ότι «κατανοεί πλήρως» την απόφαση των Ολλανδών φιλάθλων να μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ του Κατάρ, εξαιτίας των θανάτων εργατών στα έργα υποδομής και της καταπάτησης των δημοκρατικών ελευθεριών. «Νομίζω ότι έχουν δίκιο που το κάνουν, γιατί πιστεύουν σε αυτό και πρέπει να το κάνουν, δεν είναι πρόβλημα», δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος μάλιστα να εμμένει στην άποψη που εξέφρασε πριν λίγο καιρό, όταν χαρακτήρισε «γελοίους» τους ισχυρισμούς της FIFA ότι έδωσε το Μουντιάλ στο Κατάρ με σκοπό να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο σε αυτήν τη χώρα.

Εθνική Γαλλίας
Νέο πλήγμα με τον Ενκουνκού

Εναν ακόμα παίκτη έχασε η Εθνική Γαλλίας, τον Κρίστοφερ Ενκουνκού, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση και διαγνώστηκε με κάκωση στην αριστερή ποδοκνημική. Ως αντικαταστάτης του στην αποστολή των παγκόσμιων πρωταθλητών κλήθηκε ο Κολό Μουανί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Θυμίζουμε ότι έχουν προηγηθεί για τους «τρικολόρ» οι τραυματισμοί που έθεσαν νοκ άουτ τους Καντέ, Πογκμπά, Κιμπεμπέ και Μενιάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ