Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Συσκέψεις οργάνωσης της πάλης ενάντια στον νόμο - έκτρωμα

Πλατιά σύσκεψη - συζήτηση για την Υγεία πραγματοποιεί η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος), και καλεί σε συμμετοχή όλα τα εργατικά σωματεία, τις μαζικές οργανώσεις και φορείς, μεμονωμένους συνδικαλιστές.

Στη σύσκεψη θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που βάζει ταφόπλακα στο ΕΣΥ, καθώς και σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα στο ΕΣΥ, με την τεράστια υποστελέχωση και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την οργάνωση της απάντησης των εργαζομένων απέναντι στο νομοσχέδιο και για τη διεκδίκηση υψηλού επιπέδου, σύγχρονου, καθολικού, αποκλειστικά κρατικού και δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας.

Στην Κρήτη

Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη είναι σε βάρος των ασθενών, του ΕΣΥ και της μεγάλης πλειοψηφίας των ίδιων των νοσοκομειακών γιατρών, αναδείχθηκε μέσα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, ενώ εκφράστηκε και το αίτημα για άμεση απόσυρσή του.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, η Ενωση Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου, η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών, τα Σωματεία Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού των Κέντρων Υγείας, ο Φοιτητικός Σύλλογος ΣΕΥΠ, η ΟΓΕ.

Επισημάνθηκαν τα τεράστια προβλήματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας, με τους φορείς να προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, καθώς θα συμπιεστεί ακόμα περισσότερο το κόστος λειτουργίας τους.

Στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε ότι το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του νοσοκομείου σε μια μεγάλη μάζα ασθενών, να θεσμοθετήσει και επίσημα ότι η Υγεία θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε πολίτη. Οι αλλαγές που προτείνονται είναι συνέχεια αυτών που έχουν προωθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: Νοσοκομεία - επιχειρήσεις, είσοδος ασφαλιστικών εταιρειών με παράδοση κρεβατιών, απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, τη μετατροπή της Υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα.

Το επόμενο διάστημα σωματεία και φορείς σε συνεργασία με τους αγωνιστές υγειονομικούς θα προχωρήσουν σε περιοδείες στους χώρους δουλειάς, προκειμένου να ενημερωθεί ο λαός του Ηρακλείου για τον εγκληματικό χαρακτήρα των όσων προβλέπει το νομοσχέδιο στην πρόσβαση και στην περίθαλψη.

Απαιτούν εδώ και τώρα ενίσχυση του ΕΣΥ με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με κατάργηση κάθε εισφοράς, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Και προειδοποιούν ότι τη μέρα εισαγωγής του νέου νομοσχεδίου στη Βουλή θα υπάρξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ