Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Αναίμακτη επίθεση σε τάνκερ

Στόχος επίθεσης με drone έγινε προχτές το απόγευμα το (ιδιοκτησίας του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου εφοπλιστή Ιντάν Οφέρ) πετρελαιοφόρο τάνκερ «Pacific Zircon», που μετέφερε βενζίνη ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 240 χλμ. ανοικτά των ακτών του Ομάν, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή να προκληθεί διαρροή.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Eastern Pacific Shipping» εξήγησε πως προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στο κύτος του σκάφους, ενώ «επλήγη από βλήμα περίπου 150 μίλια (241 χιλιόμετρα) από τις ακτές του Ομάν γύρω στις 15.30 στις 15 Νοεμβρίου».

Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε, ενώ δεν υπάρχει και διαρροή καυσίμου στη θάλασσα, πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι τo κύτος του πλοίου υπέστη «μικρές ζημιές».

Ο 5ος Στόλος των ΗΠΑ που σταθμεύει στο Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι «έχει ενημερωθεί για το περιστατικό», με τον Αμερικανό ναύαρχο Ερικ Κουρίλα να επιρρίπτει ευθύνες στο Ιράν, μολονότι ούτε το ίδιο ούτε και κάποια άλλη οργάνωση δεν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης.

Ισραηλινός αξιωματούχος μιλώντας χτες στο πρακτορείο ΑΡ υπέδειξε το Ιράν ως βασικό «ύποπτο» για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι πραγματοποιήθηκε με drone Shahed-136 ιρανικής κατασκευής.

  • Στο ίδιο το Ιράν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ανοικτή αγορά της νοτιοδυτικής ιρανικής πόλης Ιτζέχ της επαρχίας Χουζουριστάν, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 15, συμπεριλαμβανομένων και αστυνομικών. Ανάμεσα στα θύματα είναι ένα μικρό κορίτσι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ