Σάββατο 19 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 20 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Παραμύθι χωρίς όνομα» στον Περισσό

Η παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που ανεβάζει η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, παρουσιάζεται την Κυριακή 27 Νοέμβρη στις 19.30 στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό.

Το «Παραμύθι χωρίς όνομα», η θεατρική διασκευή του Ιάκωβου Καμπανέλλη, βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα. Παρότι το μυθιστόρημα δημοσιεύτηκε το 1910 και η διασκευή του «ανέβηκε» στις θεατρικές αίθουσες για πρώτη φορά το 1959, το κείμενο παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ, αφού το κεντρικό του θέμα είναι ο πόλεμος και η στάση που καλείται να κρατήσει ο λαός σε τέτοιους καιρούς.

Η παράσταση αφιερώνεται στον αγαπημένο σύντροφο Κώστα Καζάκο που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Συγκίνηση προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κ. Καζάκος είχε συμβάλει καθοριστικά στην πρώτη απόπειρα της θεατρικής ομάδας να ανεβάσει το συγκεκριμένο έργο. Μέσα στα χρόνια δεκάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ εδώ, στην περιοχή της Αθήνας, είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον σύντροφο Κώστα, να μάθουν στο πλάι του, να εμπνευστούν από την προσωπικότητα και το έργο του.

  • Προσκλήσεις διατίθενται μέσω των Οργανώσεων Αττικής της ΚΝΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ