Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινητοποίηση για να μην κλείσουν «Αστορ», «Ιντεάλ» και «Αελλώ»

Να μην οδηγηθούν σε αφανισμό οι τρεις κινηματογράφοι «Αστορ», «Ιντεάλ» και «Αελλώ», ιστορικά τοπόσημα και χώροι πολιτισμού της Αθήνας, απαίτησαν χτες με παράσταση διαμαρτυρίας η Ενωση Σκηνοθετών - Δημιουργών, σπουδαστές της Σχολής Σταυράκου, εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, του Συλλόγου Σπουδαστών Δραματικών Σχολών (Χορού - Θεάτρου - Κινηματογράφου) και μέλη ΔΣ άλλων φορέων, όπως του ΣΕΗ, έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του ΕΦΚΑ, όπου διεξαγόταν ο διαγωνισμός προτάσεων και προσφορών για το κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το «Ιντεάλ».

Οι παρευρισκόμενοι με παρέμβασή τους ζήτησαν την αναβολή του διαγωνισμού, μέχρι να υπάρξει δέσμευση από πλευράς της διοίκησης του ΕΦΚΑ ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή χρήσης των κινηματογραφικών αιθουσών. Αρνούνται να δεχτούν να χάνει το κέντρο της Αθήνας την πολιτιστική του κληρονομιά και να μετατρέπεται σε περιοχή αμιγώς τουριστική, αδιάφορη για την καθημερινή ζωή των κατοίκων του.

Από τη μεριά του ΕΦΚΑ, οι υπεύθυνοί του ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν για μη αλλαγή χρήσης, παραπέμποντας στην κεντρική διοίκηση του οργανισμού και στο υπουργείο Πολιτισμού.

Οι εκπρόσωποι των φορέων πρωτοκόλλησαν τα αιτήματά τους: Να μην αλλάξει το καθεστώς χρήσης των κινηματογραφικών αιθουσών και να κριθούν διατηρητέες, να υπάρξει εγγύηση συνέχισης λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών, υπό οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό καθεστώς, και να στηριχθούν οι χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες, ιδιαίτερα η μονή κινηματογραφική αίθουσα, που απειλείται με αφανισμό. Απηύθυναν δε κάλεσμα συνέχισης των κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και στήριξης αυτού του αγώνα και από άλλους φορείς και σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ