Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
Nα καταργηθεί το χαράτσι για τους αθλούμενους

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα

Το Καυτανζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη
Το Καυτανζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη
Την αγανάκτηση γονέων και αθλούμενων της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει η επιβολή χαρατσιού για την έκδοση κάρτας εισόδου αθλητή στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο (ΚΕΣ), που υπάγεται στη ΓΓ Αθλητισμού.

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΚΕΣ με την απόφασή της (21/10.10.2022) βάζει εμπόδια στην πρόσβαση στο στάδιο, δηλαδή στην άθληση, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες είναι τσακισμένες οικονομικά και βλέπουν το εισόδημά τους να δέχεται τη χαριστική βολή από το μεγάλο κύμα ακρίβειας. Θεσπίζει λοιπόν χαράτσι για την έκδοση κάρτας εισόδου, που θα ισχύσει από 1η Δεκέμβρη και προβλέπει: Για αθλητές με δελτίο, άνω των 14 ετών, 50 ευρώ το έτος, για αθλητές ακαδημιών 6 - 14 ετών 5 ευρώ τον μήνα ή 25 ευρώ το 6μηνο και 35 ευρώ το 9μηνο. Για ελεύθερα ασκούμενους και υποψήφιους σχολών κατόπιν πανελλήνιων εξετάσεων 12 ευρώ τον μήνα ή 60 ευρώ το 6μηνο και 100 ευρώ τον χρόνο.

Παρέμβαση για να καταργηθεί το χαράτσι στο ΚΕΣ έκανε το ΚΚΕ, με Ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, που υπογράφουν την Ερώτηση, ρωτούν την υπουργό ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για:

  • Την κατάργηση του χαρατσιού ανά αθλητή στο ΚΕΣ.
  • Την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ΚΕΣ, στο ύψος των αναγκών, για την άμεση συντήρηση των εγκαταστάσεών του και τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά σωματεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης του κάθε αθλήματος και την ανάγκη να υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού δωρεάν για όλους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ