Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
«Καταιγίδα» ο Ολυμπιακός στην Τιφλίδα

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο Champions League πόλο ανδρών πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Τιφλίδα, επικρατώντας της Ντιναμό με το ευρύ 21-9. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν πειστική και σοβαρή εμφάνιση, επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και χωρίς να συναντήσουν προβλήματα έφτασαν σε μια νίκη για λόγους τόσο βαθμολογικούς όσο και ψυχολογικούς, ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση. Βασικό στοιχείο της νίκης του Ολυμπιακού ήταν η προσήλωση στα αμυντικά καθήκοντα, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους.

Τα οκτάλεπτα: 2-6, 3-10, 6-18, 9-21

Οι σκόρερ:

Ντιναμό Τιφλίδας: Ακχβελαντιάνι 3, Τζακάια 2, Σάριτς 1,Μακγρακβελίτζε 2, Μαλισάου 1, Πιέσιτσαβ 2, Ραζμάτζε.

Ολυμπιακός: Γκίλλας 1, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 7, Γούβης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης 2, Φιλίποβιτς, Παπαναστασίου 4.

«Εφυγε» ο σπουδαίος «Πέπε»

Μια σπουδαία προσωπικότητα της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, που σημάδεψε το αγώνισμα και στην Ελλάδα, ο Χοσέ Μπράσκο, πέθανε σε ηλικία 93 ετών στη Βαρκελώνη μετά από προβλήματα υγείας. Ο «Πέπε», όπως τον αποκαλούσαν χαρακτηριστικά, υπήρξε τεχνικός της Εθνικής ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Αντζελες, οδηγώντας την στην κατάκτηση της 8ης θέσης. Επίσης, ως τεχνικός του ΝΟ Χίου κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1990 και με τη Βουλιαγμένη την 4η θέση στο πρωτάθλημα το 1995, ενώ ήταν φιναλίστ και στον τελικό Κυπέλλου. Επιπλέον, διετέλεσε τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, ενώ έχει περάσει και από τους πάγκους των Σαμπαντέλ, Μπαρτσελονέτα, Μεντιτεράνι και Οριτζόνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ