Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Αργεντινή και Ευρωπαίοι τον πρώτο λόγο

Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου

Στον δρόμο προς την κορύφωσή του μπαίνει απ' αυτό το Σαββατοκύριακο το Μουντιάλ του Κατάρ, με τους νοκ άουτ αγώνες, που ξεκινούν με τη φάση των «16» από την οποία θα προκύψουν οι 8 ομάδες που θα περάσουν στα προημιτελικά. Στα τέσσερα πρώτα ματς των «16» τα προγνωστικά είναι υπέρ της Αργεντινής - με ισχυρές βλέψεις για την κατάκτηση του τροπαίου - και των εκπροσώπων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Αργεντινή, ανεβασμένη και ψυχολογικά πλέον μετά την πειστική νίκη επί της Πολωνίας και την κατάκτηση της πρωτιάς στον 3ο όμιλο, αντιμετωπίζει την Αυστραλία, η οποία επίσης έχει ιδανική ψυχολογία μετά το επίτευγμά της να πάρει την πρόκριση ως 2η από τον 4ο όμιλο, και μάλιστα με δύο νίκες, κάτι που τα «Καγκουρό» πέτυχαν για πρώτη φορά σε παρουσία τους σε Μουντιάλ. Φαβορί πάντως θεωρείται σαφώς η «Αλμπισελέστε».

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την - ανώδυνη έστω - ήττα από την Τυνησία στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στην Πολωνία, η οποία προκρίθηκε οριακά ως 2η αντί του Μεξικού και τώρα επιδιώκει να δώσει απαντήσεις με μια καλή εμφάνιση.

Το ματς του Σαββατοκύριακου το οποίο μοιάζει να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για κάποια έκπληξη είναι αυτό μεταξύ της Ολλανδίας, η οποία δεν έχει πείσει μέχρι τώρα με τις εμφανίσεις της, και των ΗΠΑ, που έχουν δείξει ότι διαθέτουν μια αξιόμαχη και ιδιαίτερα αθλητική ομάδα, ικανή να κάνει την ζημιά.

Τέλος η Αγγλία, μετά από μια καλή παρουσία στη φάση των ομίλων (1η στον 2ο όμιλο με 2 νίκες και 1 ισοπαλία), καλείται να επιβεβαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν γι' αυτήν στη φετινή διοργάνωση και να ξεπεράσει το εμπόδιο της επικίνδυνης Σενεγάλης, η οποία προκρίθηκε ως 2η από τον 1ο όμιλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ