Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Ακατάλληλο για ... νομιμοποίηση

«Ακατάλληλον διά ανηλίκους»! Με το «σύνθημα» αυτό το Συγκρότημα με άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο Κυριακάτικο «Βήμα» επιχειρεί να υπαγορεύσει στην κυβέρνηση και στο ΕΣΡ τα «μέτρα», που πρέπει να παρθούν για την «πάταξη» του τηλεοπτικού σκουπιδότοπου. Εμμεσα την άποψη του Σταύρου Ψυχάρη φαίνεται πως ασπάζεται με χτεσινές δηλώσεις του και ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας. Ο Σταύρος Ψυχάρης, θέλοντας να ...προστατεύσει τους ανήλικους από τις τηλεοπτικές εκπομπές με σεξουαλικά υπονοούμενα, υποστηρίζει πως οι εκπομπές αυτές πρέπει να χαρακτηριστούν αυστηρώς ακατάλληλες για ανηλίκους και να μεταδίδονται «αποκλειστικά και μόνον αργά τη νύχτα». Ζητά, μάλιστα, και την παρέμβαση του κράτους, που δε θα πρέπει να παραμένει απλός, όπως λέει, θεατής σε «τέτοια κρούσματα εκπομπών που προκαλούν το κοινόν περί ηθικής αίσθημα».

Και το «κράτος» απάντησε χτες διά στόματος του υπουργού Τύπου Χρήστου Πρωτόπαππα. Αφού σημείωσε πως δεν είναι σύμφωνος με τη λογική της «κλειδαρότρυπας» και πως θα περιμένει τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, επανήλθε στο θέμα της αυτορρύθμισης, δίνοντας χρόνο στους τηλεοπτικούς σταθμούς, να σκεφτούν όπως φαίνεται τα λάθη τους και βαδίσουν στο δρόμο της ...ευπρέπειας. Εχουν, όπως χαρακτηριστικά είπε, οι τηλεοπτικοί σταθμοί το χρόνο να προσαρμοστούν στα ζητήματα της τήρησης της δεοντολογίας, της ευπρέπειας και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. «Μπορούν να το κάνουν και μόνοι τους και υπάρχει χρόνος, έστω και τώρα, μετά από όσα έχουν δημιουργηθεί, να προχωρήσουν σε αυτορρύθμιση». «Να τηρήσουν τους κανόνες ευπρέπειας και ποιότητας με δικές τους κινήσεις».

Με «δικές τους», όμως «κινήσεις» ως γνωστό έχουν διαμορφώσει το τηλεοπτικό τοπίο του εκφυλισμού και της «κλειδαρότρυπας». Το τοπίο μια εικονικής πραγματικότητας της κοινωνίας, που άλλο δεν ξέρει να κάνει από να εθίζεται στην παρακολούθηση, να απογυμνώνεται από κάθε αξία, να αλληλοκαρφώνεται με την ψευδαίσθηση ότι θα βγει από την ασημαντότητά της.

Το ακατάλληλον διά ανηλίκους είναι κατάλληλο για όλους. Γιατί η νύχτα γίνεται μέρα, αφού το «σκοτάδι» μπορεί ν' αναπαράγεται, μέσα από πρωινάδικα, από κάθε είδους «τοίχους» του απογεύματος και από τα ριάλιτι σόου των δελτίων ειδήσεων. Ωρες που και για τους επίδοξους «προστάτες» των ανηλίκων, τα παιδικά μάτια είναι ορθάνοιχτα. Ο «ακατάλληλος» σκουπιδότοπος με αυτόν τον τρόπο ...νομιμοποιείται.

Οι πρώτες αποχωρήσεις από το Bar και το «οίκο» του Big Brother, άλλωστε έτυχαν «θερμής» υποδοχής από τις τηλεοπτικές εκπομπές των πρωινάδικων, απογευματινών και βραδινών, αφού εκπομπές και ειδήσεις επιδόθηκαν σε πλήρη αναμετάδοση των τόσο «καυτών» θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Πρόσωπα της επικαιρότητας αναδειχτήκανε τις τελευταίες ημέρες όχι φυσικά οι διαδηλωτές της Βαρκελώνης, αλλά ο Σάκης, ο Αρης και εκτάκτως και ο Μαρίνος, που χωρίς να το περιμένει κανείς αποχώρησε οικειοθελώς από το Bar!

Ο μικρούτσικος Ανδρέας, άνοιξε τα φτερά του Σάκη, λέγοντάς του ότι την επομένη τον περίμενε το πρωινάδικο της Ελενίτσας για να τον φιλοξενήσει. Ο Μακρίδης έδωσε νέα πνοή στον Αρη, αφού του ανακοίνωσε πως την άλλη μέρα το πρωί, θα ήταν στην εκπομπή «Σαν στο σπίτι σας», ενώ το MEGA -που μέτοχος είναι ο ΔΟΛ- άνοιξε νέο «παράθυρο» στο Bar με την καθημερινή εκπομπή «Οσο ζούμε». Και σε αυτή την εκπομπή «πρωταγωνιστές», χτες ο Αρης, ο Μαρίνος και στο «ακουστικό» ο Τσάκας. Ο Μαρίνος μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ μάς είπε πως αφού έζησε τις εμπειρίες που ήθελε, έκανε «ηρωική έξοδο». Για τον ημιέγκλειστο του Bar, εκατομμύρια Ελληνες έμαθαν για τους Κυπρίους «ήρωες», για το στόχο της ένωσης Ελλάδας και Κύπρου. Ετσι και τα σκουπίδια... δικαιώνονται!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ