Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
Φαβορί η «Σελεσάο», απειλούν οι Βαλκάνιοι

Το πρώτο σοβαρό εμπόδιο, αυτό της Κροατίας, καλείται να ξεπεράσει σήμερα η Βραζιλία

Associated Press

Το πρώτο σοβαρό εμπόδιο, αυτό της Κροατίας, καλείται να ξεπεράσει σήμερα η Βραζιλία
Η αυλαία της προημιτελικής φάσης του Μουντιάλ του Κατάρ ανοίγει σήμερα με την αναμέτρηση Βραζιλίας και Κροατίας, οι οποίες διεκδικούν μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Φαβορί για την πρόκριση θεωρούνται οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι δεν κρύβουν ότι βρίσκονται στο Κατάρ με μοναδικό σκοπό να επιστρέψουν μετά από 20 χρόνια στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Και μέχρι στιγμής η «Σελεσάο» δεν έχει απογοητεύσει με την εικόνα της, αποδίδοντας σε μεγάλα διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και σήμερα, προκειμένου να δείξει ότι μπορεί και στα δύσκολα, καθώς η Κροατία κατά γενική ομολογία αποτελεί το πρώτο σοβαρό εμπόδιο που βρίσκει μπροστά της. Στο πλευρό της έχει και την προϊστορία των μεταξύ τους αγώνων, καθώς δεν έχει χάσει ποτέ από τους Κροάτες, έχοντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Οσο για την Κροατία, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν την τρομάζουν τα «μαγικά» των Βραζιλιάνων και ότι έχει και με το παραπάνω την ψυχολογία για να τους χαλάσει το «πάρτι». Είναι άλλωστε η δευτεραθλήτρια κόσμου, με πολλούς παίκτες - και πρώτον απ' όλους τον αρχηγό Λούκα Μόντριτς - οι οποίοι έχουν την κλάση ώστε να βοηθήσουν την Εθνική τους ομάδα να επαναλάβει το επίτευγμα της εξαιρετικής πορείας μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία.

Για τη Βραζιλία είναι αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Αλεξ Σάντρο, ενώ στην Κροατία δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ