Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Συμπληρώνεται η τετράδα

Γαλλία - Αγγλία και Πορτογαλία - Μαρόκο αναμετρούνται για τα «εισιτήρια» του δεύτερου ημιτελικού

Αυτό το Σάββατο με την κόντρα της Μάγχης, μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας, και την αναμέτρηση της φιλόδοξης Πορτογαλίας με το Μαρόκο, ομάδα - έκπληξη της διοργάνωσης, Μαρόκο, ολοκληρώνεται η προημιτελική φάση του Μουντιάλ στο Κατάρ. Οι νικητές των δύο αγώνων θα αποτελέσουν το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού, την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη.

Η ώρα της κρίσης

Γαλλία και Αγγλία δίνουν το πιο σημαντικό ραντεβού τους σε διεθνές επίπεδο εδώ και χρόνια, με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Γάλλοι έχουν ξεκάθαρο στόχο να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, και η μέχρι τώρα πορεία τους καταδεικνύει ότι έχουν όλα τα φόντα να το πράξουν. Ευτυχώς δε γι' αυτούς και γι' αυτήν την προσπάθειά τους, το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Κιλιάν Εμπαπέ, τις τελευταίες μέρες ξεπέρασε το πρόβλημα με ενοχλήσεις που ένιωθε και επέστρεψε στις προπονήσεις.

Από την άλλη η Αγγλία φιλοδοξεί να μη φτάσει απλώς στην «πηγή», όπως πέρυσι στο Euro όπου έχασε στον τελικό, αλλά αυτήν τη φορά ...να πιει και νερό. Για να μπορέσει να το διεκδικήσει αυτό βέβαια θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλλίας, το μεγαλύτερο που έχει βρει μπροστά της μέχρι τώρα... Το καλό για τα «λιοντάρια» είναι ότι η ομάδα είναι σχεδόν πλήρης, καθώς θα απουσιάσει μόνο ο Στέρλινγκ, που αναχώρησε εσπευσμένα για την Αγγλία λόγω ληστείας στο σπίτι του παρουσία της οικογένειάς του.

Στα ύψη η ψυχολογία

Νωρίτερα θα δώσουν τη δική τους μάχη για μια θέση στην τετράδα Πορτογαλία και Μαρόκο, και οι δύο με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις επιτυχίες τους στη φάση των «16» και με τον τρόπο με τον οποίο πήραν την πρόκριση.

Στους Πορτογάλους βέβαια η κατάσταση είναι και κάπως περίεργη, καθώς από τη μία η εντυπωσιακή εμφάνισή τους απέναντι στην Ελβετία (6-1) τους έχει δώσει «φτερά στα πόδια», από την άλλη όμως η ομάδα έχει αναστατωθεί λόγω της συμπεριφοράς του Κριστιάνο Ρονάλντο αυτές τις μέρες. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θεωρείται το φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά, για τρίτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας, και θέλει να το επιβεβαιώσει, ώστε να φτάσει μέχρι τέλους και να κάνει πράξη άλλη μια μεγάλη επιτυχία μετά την κατάκτηση του Euro το 2016.

Ενώ το Μαρόκο, έπειτα από την ιστορική πρόκριση σε βάρος της Ισπανίας, για πρώτη φορά στην ιστορία του στους «8», στοχεύει σε μία ακόμα υπέρβαση, ποντάροντας στο ιδιαίτερα αξιόμαχο και ποιοτικό σύνολο που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ