Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελευταίο «αντίο» στην συντρόφισσα Τασούλα Λαζαρίδου

Το τελευταίο «αντίο» στην συντρόφισσα Τασούλα Λαζαρίδου είπαν το περασμένο Σάββατο συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι. Η κηδεία της έγινε στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη και ήταν πολιτική.

Η Τομεακή Επιτροπή Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της συντρόφισσας και απευθύνει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η συντρόφισσα Τασούλα γεννήθηκε στην Ξυλαγανή Ροδόπης. Ολη η οικογένειά της ήταν ταγμένη στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία, στον αγώνα για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Η συντρόφισσα Τασούλα ήταν αξιωματικός του ΔΣΕ και πήρε μέρος στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του 1951. Ηταν πολιτική πρόσφυγας στην Τασκένδη και τα επόμενα χρόνια στη Βουλγαρία, από όπου και επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα.

Εργάστηκε στην Εκπαίδευση. Ηταν παντρεμένη με τον σύντροφο Μενέλαο Λαζαρίδη. Η μαχητικότητα και η συνέπεια την διέκριναν σε όλη της τη ζωή. Σταθερή και συνεπής και στην κρίση του 1989 - 1990. Αταλάντευτη, όπως σε όλη της τη ζωή.

Σε κάθε μάχη του Κόμματος ήταν παρούσα, παρά την ηλικία της και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η συντρόφισσα Τασούλα θα μείνει στη μνήμη μας για πάντα και μέσα από τις μαρτυρίες της στο ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες του ΔΣΕ, "Καινούργιος ουρανός: Οι γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας". Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι η εργατική τάξη να πάρει την εξουσία, για την κοινωνία που οραματίστηκε και πάλεψε η συντρόφισσα Τασούλα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ