Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης...

ΡΩΜΗ.--

Δύο μέρες μετά την «αποβίβαση» στην Κατάνη της Σικελίας, περίπου χιλίων Ιρακινών Κούρδων, οι ιταλικές αρχές κήρυξαν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί η έξαρση της «λαθρομετανάστευσης»...

Ο αρμόδιος για τις Περιφερειακές Υποθέσεις, υπουργός Ενρίκο Λα Λότζα δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ήταν αναγκαία, όχι μόνο για να βρεθεί λύση στο θέμα με τους οικονομικούς πρόσφυγες που προέκυψε αυτή τη βδομάδα, αλλά επειδή αναμένεται νέο κύμα αφίξεων τις προσεχείς βδομάδες.

Δε διευκρινίστηκε για πόσο χρόνο θα διαρκέσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι περισσότεροι από τους υπουργούς της ιταλικής κυβέρνησης υποστήριξαν τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, να χορηγηθεί άσυλο στους λαθρομετανάστες. Μόνο ο αρμόδιος για τις Μεταρρυθμίσεις υπουργός, Ουμπέρτο Μπόσι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει σκληρότερη στάση προς τους μετανάστες και υποστήριξε ότι πρέπει να σταματήσουν τα «κροκοδείλια δάκρυα» γι' αυτούς που φτάνουν παράνομα στη χώρα.

Οσο για τους Κούρδους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 361 παιδιά, οδηγήθηκαν χτες σε προσφυγικό στρατόπεδο κοντά στο Μπάρι, δίπλα από ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ