Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
Ευρωπαϊκό ραντεβού «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ

Με διαφορετικούς στόχους, αλλά κοινή επιδίωξη τη νίκη, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετρούν αντίστροφα για την πρώτη τους φετινή ευρωπαϊκή κόντρα στο ΟΑΚΑ, αύριο Παρασκευή στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Euroleague (21.00 Novasports Prime). Θα είναι το τρίτο ραντεβού των δύο «αιωνίων» μέσα στη σεζόν, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί και στους δύο προηγούμενους αγώνες, για το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ. Οι δύο ομάδες προέρχονται από εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα, ο μεν Ολυμπιακός στην Καρδίτσα, διατηρούμενος μόνος 1ος και αήττητος, ο δε Παναθηναϊκός στην Πάτρα επί του Απόλλωνα.

Στο πλαίσιο της κόντρας τους στη Euroleague οι «αιώνιοι» αντίπαλοι έχουν διαφορετικές αποστολές. Από τη μία οι φιλοξενούμενοι «ερυθρόλευκοι» έχουν πέσει στην 6η θέση με 9-6 απολογισμό και θέλουν να επιστρέψουν στην τετράδα, ενώ από την άλλοι οι γηπεδούχοι «πράσινοι» είναι 13οι με 6-9 και επιδιώκουν να πλησιάσουν την οκτάδα και τις θέσεις πρόκρισης στα πλέι οφ. Σε κάθε περίπτωση, όπως επεσήμαναν και οι δύο τεχνικοί, ο Ντέγιαν Ράντονιτς από πλευράς Παναθηναϊκού και ο Γιώργος Μπαρτζώκας από πλευράς Ολυμπιακού, ανεξαρτήτως αποστολών και στόχων του καθενός, το ματς έχει τις ιδιαιτερότητές του και η νίκη προσθέτει γόητρο που δεν έχει να κάνει με βαθμολογικούς υπολογισμούς.

Στον Παναθηναϊκό οι Γουόλτερς και Μποχωρίδης ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και επέστρεψαν στις προπονήσεις, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες συμμετοχής τους στο ματς. Στον Ολυμπιακό η αγωνία εστιάζεται στη συμμετοχή του Βεζένκοφ, από τους κορυφαίους της ομάδας το τελευταίο διάστημα, καθώς συνεχίζει κι αυτήν τη βδομάδα να ταλαιπωρείται από μυικό τραυματισμό.

Τα υπόλοιπα ματς της 15ης αγωνιστικής:

Σήμερα: Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης (20.00 - Novasports 3), Μακάμπι Τελ Αβίβ - Εφές (21.05 - Novasports 5), Παρτιζάν Βελιγραδίου - Μπάγερν Μονάχου (21.30 - Novasports Start), Μονακό - Ζαλγκίρις Κάουνας (22.00 - Novasports 4).

Αύριο: Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα (20.00 - Novasports 5), Βιλερμπάν - Αλμπα Βερολίνου (21.00 - Novasports Start).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ