Πέμπτη 5 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Πρόστιμο συνολικού ύψους 340 εκατ. ευρώ επέβαλε χτες η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας στη «Meta Platforms», μητρική εταιρεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram, επειδή εμπορεύτηκαν προσωπικά δεδομένα από τις κινήσεις των χρηστών στο διαδίκτυο για να κάνουν προσωποποιημένες διαφημίσεις. Η «Meta» έχει περιθώριο τρεις μήνες για να ευθυγραμμίσει το μοντέλο στόχευσης δεδομένων με τον κανονισμό της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Σύντομη συνάντηση, στο περιθώριο της ορκωμοσίας του Βραζιλιάνου Προέδρου, είχαν ο αντιπρόεδρος κοινοβουλευτικών υποθέσεων του Ιράν, Σαγίντ Μοχάμαντ Χοσεϊνί, και ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν. Ο Ιρανός αξιωματούχος τόνισε την ανάγκη συνέχισης των διμερών συνομιλιών για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων των χωρών, που διαταράχθηκαν το 2016, και ο Σαουδάραβας υπουργός ότι η χώρα του είναι «αποφασισμένη να συζητήσει» θέματα «που προκαλούν ανησυχίες» σε σχέση με το Ιράν.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Συνολικά 45.756 μετανάστες και πρόσφυγες διέπλευσαν τη Μάγχη και πέρασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στο 2022, σύμφωνα με στοιχεία των βρετανικών αρχών. Αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ότι έως και 60.000 μετανάστες είναι πιθανό να διαπλεύσουν τη Μάγχη στη διάρκεια του 2023.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Εκθεση της Πολιτείας Καλιφόρνια καταγράφει τη ρατσιστική αντιμετώπιση μαύρων έφηβων οδηγών από τους αστυνομικούς, καθώς είναι έξι φορές πιο πιθανό να τους ελέγξουν για πιθανές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Διπλή επίθεση αυτοκτονίας από τζιχαντιστές της οργάνωσης «Σαμπάμπ» χτες το πρωί στη Σομαλία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 πολίτες κοντά σε στρατιωτική βάση της περιοχής Χιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ