Σάββατο 7 Γενάρη 2023 - Κυριακή 8 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασία

Στάση εργασίας (11 π.μ. - λήξη της βάρδιας) την Τετάρτη 11 Γενάρη για τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 12 μ. προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, καθώς «κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση δείχνουν αποφασισμένες να μη δώσουν καμία παράταση στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, οδηγώντας 25.000 συναδέλφους στην ανεργία». Σε συμμετοχή στη στάση εργασίας καλεί και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Η απόλυσή τους, τονίζει το Συνδικάτο, στις σημερινές συνθήκες σημαίνει καταδίκη. Από την άλλη, οι δηλώσεις της κυβέρνησης ότι είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του προγράμματος ανοίγουν τον δρόμο σε «μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών, με ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, που τόσα χρόνια έχουν αρκεστεί να μπαλώνουν τρύπες με τέτοια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό χωρίς να διεκδικούν προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων».

Το Συνδικάτο προβάλλει τα αιτήματα: Καμία απόλυση εργαζόμενου στην Κοινωφελή Εργασία. Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία. Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας. Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας. Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ