Τρίτη 10 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
«Φρένο» στη Φιλαδέλφεια για τον ΠΑΟ

Η ΑΕΚ έσπασε το αήττητο του «τριφυλλιού» μειώνοντας την απόσταση από την κορυφή. Πλησίασαν επίσης οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Με το γκολ του Πινέδα η ΑΕΚ έφθασε σε σπουδαία νίκη σπάζοντας το αήττητο του Παναθηναϊκού

Eurokinissi

Με το γκολ του Πινέδα η ΑΕΚ έφθασε σε σπουδαία νίκη σπάζοντας το αήττητο του Παναθηναϊκού
Η σημαντική νίκη της ΑΕΚ στην έδρα της, που έσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού αλλάζοντας τις ισορροπίες στην κορυφή, ξεχώρισε στη 17η αγωνιστική της Super League. Πλέον οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν την απόσταση από τους πρωτοπόρους «πράσινους» στους 4 βαθμούς, ενώ επίσης περισσότερο πλησίασαν (7 β.) οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μετά τις νίκες τους σε Βόλο και Λαμία, αντίστοιχα.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ, δείχνοντας αντίδραση μετά την ήττα στα Γιάννενα, επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0 (Πινέδα 68') σε ένα κλειστό ντέρμπι, παρά τις καλές στιγμές εκατέρωθεν. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες και άνοιξαν το σκορ εκμεταλλευόμενοι μια αμυντική ολιγωρία των «πρασίνων» λίγο μετά το περιστατικό με ρίψη κροτίδας δίπλα στο τέρμα του Μπρινιόλι, ο οποίος αρχικά έδειξε να σοκαρίζεται, ενώ έχασαν και πέναλτι με τον Γκαρσία στις καθυστερήσεις (απέκρουσε ο Μπρινιόλι). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτυπήσουν με τις αντεπιθέσεις δημιουργώντας δύο σημαντικές στιγμές με τους Μπερνάρ και Ιωαννίδη (δοκάρι), ενώ διαμαρτύρονται για τη φάση του γκολ.

Με επιβλητικό τρόπο και μπροστά σε περισσότερους από 10.000 οπαδούς του που κατέκλυσαν το Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός πέρασε από τον Βόλο επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 4-0 (Μπιέλ 7' πέν., Χουάνγκ 22', Μπακαμπού 45', Ελ Αραμπί 75').

Στη Λαμία ο ΠΑΟΚ με μια ακόμη καλή εμφάνιση επικράτησε της τοπικής ομάδας με 3-0 (Ολιβέιρα 13', Ντάντας 28', Ζίβκοβιτς 58') συνεχίζοντας το αήττητο σερί του για 7 παιχνίδια (6 νίκες - 1 ισοπαλία).

  • Αλλα αποτελέσματα: Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-3, Ατρόμητος - Ιωνικός 2-0, Αρης - Αστέρας Τρίπολης 2-0, Παναιτωλικός - ΟΦΗ 0-4.
  • Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 42, ΑΕΚ 38, Ολυμπιακός 35, ΠΑΟΚ 35, Αρης 28, Βόλος 26, Ατρόμητος 22, Παναιτωλικός 19, Αστέρας Τρίπολης 17, ΠΑΣ Γιάννινα 17, ΟΦΗ 15, Λεβαδειακός 11, Λαμία 10, Ιωνικός 8.
Καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας ο Μπαριέντος

Την απόπειρα δωροδοκίας του με σκοπό να πάρει κόκκινη κάρτα στο ματς με τον Ολυμπιακό κατήγγειλε χτες ο αρχηγός του ΝΠΣ Βόλου, Ουρουγουανός Ζαν Μπαριέντος, προκαλώντας αίσθηση. Ο παίκτης προχώρησε σε καταγγελία στην Εισαγγελία του Βόλου, στην οποία φέρεται να ονοματίζει και τον άνθρωπο ο οποίος του έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί εάν ευσταθεί η καταγγελία του παίκτη. Από πλευράς ΠΑΕ Βόλου κύκλοι παραδέχθηκαν την ύπαρξη καταγγελίας από τον Ουρουγουανό παίκτη και μέχρι αργά χτες το απόγευμα αναμενόταν να υπάρξει επίσημη αντίδραση. Στον Ολυμπιακό πηγές της ΠΑΕ αναφέρουν ότι τα όσα καταγγέλλει ο Αργεντινός παίκτης δεν αγγίζουν ούτε έχουν σχέση με την ομάδα.

Παρέμβαση για το θέμα υπήρξε και από τον Σύνδεσμο Παικτών/τριών (ΠΣΑΠΠ) που με ανακοίνωσή του τονίζει ότι στέκεται στο πλευρό του ποδοσφαιριστή για τη συγκεκριμένη υπόθεση και παράλληλα καλεί τις αρμόδιες αρχές να την διαλευκάνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ