Τρίτη 17 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Διεκδικούν σύγχρονα, ασφαλή σχολεία

Από την κινητοποίηση την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στο κλείσιμο του 9ου Δημοτικού Αιγάλεω
Από την κινητοποίηση την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στο κλείσιμο του 9ου Δημοτικού Αιγάλεω
Μάθημα σε σύγχρονα, ασφαλή σχολεία απαίτησαν χτες το απόγευμα γονείς, μαθητές και άλλοι φορείς στο Αιγάλεω, με μια μαζική συγκέντρωση μέσα από την οποία ανέδειξαν και διεκδίκησαν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα σχολικών υποδομών της πόλης, μεταξύ των οποίων βρίσκονται σχολεία που είχαν πληγεί από τον σεισμό. Εκπρόσωποι σχολείων πήραν τον λόγο και αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί, δηλώνοντας ότι διεκδικούν σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το 9ο και το 14ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, συνεχίζοντας τις διεκδικήσεις τους ενάντια στην έξωση του πρώτου από το κτίριο όπου στεγαζόταν και στην απόφαση να στοιβαχτούν οι μαθητές στο 14ο Δημοτικό. Την Παρασκευή είχε πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, όπου στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αιγάλεω, με την επικεφαλής Βιβή Δάγκα, και η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, η οποία τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ευθύνη να λύσει άμεσα το πρόβλημα προς όφελος των παιδιών και ότι είναι απαράδεκτο να έχει βρεθεί ένα σχολείο στον δρόμο, ενώ μάλιστα είναι σε εξέλιξη η σχολική χρονιά. Χτες, αντιπροσωπεία των γονέων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, χωρίς να υπάρξει δέσμευση για λύση παρά μόνο μετατόπιση των ευθυνών.

Ν. Φιλαδέλφεια - Ν. Χαλκηδόνα
Ν. Φιλαδέλφεια - Ν. Χαλκηδόνα
Την αλληλεγγύη στους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές των δύο σχολείων εκφράζει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής. «Απαιτούμε σύγχρονα, ασφαλή κτίρια για να κάνουν μάθημα οι μαθητές, τα παιδιά μας», αναφέρει, στηρίζοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τα αιτήματα για: Μόνιμη λύση στο πρόβλημα της στέγασης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω με απαλλοτρίωση, σύγχρονο και ασφαλές σχολείο για τα παιδιά, καμία συγχώνευση σχολείων, να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση στα σεισμόπληκτα σχολεία του δήμου. Τη στήριξή του στις διεκδικήσεις δηλώνει και το ΔΣ της ΔΟΕ, αναφέροντας ότι δεν είναι αποδεκτό να στοιβαχτούν τα παιδιά στο 14ο Δημοτικό.

Κινητοποίηση για τα σχολεία σε Ν. Φιλαδέλφεια - Ν. Χαλκηδόνα

Ασφαλή σχολεία διεκδίκησαν μαθητές και γονείς την Παρασκευή με συγκέντρωση στο δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας. Στην κινητοποίηση κάλεσαν η Ενωση Γονέων του δήμου, οι Σύλλογοι Γονέων του 1ου ΓΕΛ και Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας και τα ΓΕΛ της περιοχής. Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας εδώ και χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, ενώ το 3ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας, που η κυβέρνηση παρουσίασε ως δικό της επίτευγμα ενώ έγινε μετά από κινητοποιήσεις γονιών και μαθητών, δεν έχει βασικές υποδομές, όπως πυρασφάλεια και εργαστήρια. Σύμφωνα με μαθητές και γονείς όλα τα σχολεία του δήμου αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ζητήματα, τα οποία προστίθενται στην ασφυκτική κατάσταση η οποία διαμορφώνεται για τους μαθητές, με τις υψηλές τιμές στα κυλικεία, ενώ είναι αβέβαιο αν τα σχολεία της περιοχής θα έχουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν. Για όλα αυτά, αλλά και για το σχολείο που εξοντώνει τους μαθητές με απέραντο άγχος και πίεση, οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας: «Πάρτε τα κοντέινερ για τα υπουργεία, εμείς διεκδικούμε σύγχρονα σχολεία».

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να συναντηθούν με τον δήμαρχο και τους αρμόδιους της δημοτικής αρχής, για να πάρουν απαντήσεις στα ζητήματα που από την αρχή της χρονιάς έχουν θέσει. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν οι εκλεγμένοι στον δήμο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των μαθητών και των γονιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ