Τρίτη 24 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Με τα τρακτέρ στους δρόμους για αναπλήρωση εισοδήματος, μείωση του κόστους παραγωγής
  • Σε δεκάδες χωριά παραμένουν παραταγμένα τα τρακτέρ
  • Στη Θεσσαλία χτυπάει η καρδιά των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, συνεχίζονται οι πολύμορφες δράσεις

ΤΥΡΝΑΒΟΣ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και με οργανωτές τους τοπικούς Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας βγήκαν την Κυριακή με τα τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα στις πλατείες και στους δρόμους, πραγματοποιώντας παράλληλα κι άλλες αγωνιστικές δράσεις.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης μάλιστα να αναχαιτίσει τις κινητοποιήσεις, με δήθεν μέτρα στήριξης που έσπευσε να ανακοινώσει το μεσημέρι της Παρασκευής, απέτυχε, αφού, όπως κατήγγειλαν στην πλειοψηφία τους οι αγρότες, πρόκειται για «ψίχουλα» τα οποία δεν απαντάνε στα τεράστια προβλήματα. Ταυτόχρονα, ακόμα κι αυτά δεν δίνονται ενιαία σε όλους τους αγρότες που πλήττονται, για να καλλιεργείται η λογική τού «διαίρει και βασίλευε».

Με τα τρακτέρ λοιπόν να βρίσκονται παραταγμένα σε δεκάδες χωριά όλης της χώρας και με τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις να πληθαίνουν, οι βιοπαλαιστές αγρότες έχουν ήδη θορυβήσει την κυβέρνηση. Χωρίς αναμονή και προσπερνώντας το κλίμα μοιρολατρίας, παλεύουν ώστε τις επόμενες μέρες, και με τη συμμετοχή νέων δυνάμεων, να στριμώξουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση, προκειμένου να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους.

«Πλημμύρισαν» με τρακτέρ οι πλατείες σε Τύρναβο και Αγιά

ΤΥΡΝΑΒΟΣ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Εκατοντάδες αγρότες συμμετείχαν με τα τρακτέρ τους στα συλλαλητήρια που έγιναν την Κυριακή σε Τύρναβο και Αγιά του νομού Λάρισας.

Στον Τύρναβο, έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων, του οινοποιείου, του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Χαιρέτισε ακόμα ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Στέλιος Τσικριτσής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι διεκδικούν ικανοποιητικά ποσά που να καλύπτουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες κάθετα τις ποικιλίες ροδάκινων - νεκταρινιών, επιτραπέζιων και οινοποιήσιμων σταφυλιών, αχλαδιών, κερασιών, αμυγδάλων.

Μαχητικό ήταν και το συλλαλητήριο στην Αγιά. Εκεί οι αγρότες εξέφρασαν την αγωνία τους για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε ό,τι αφορά τη διαφορετική στρεμματική αποζημίωση και αποκλεισμό ποικιλιών μήλων από τα μέτρα αναπλήρωσης εισοδήματος που είχαν ανακοινωθεί πριν από 20 μέρες. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησαν το ποσό των 300 ευρώ να αφορά όλες τις ποικιλίες. Ταυτόχρονα κατήγγειλαν τα ποσά που ανακοινώθηκαν για προϊόντα όπως τα κάστανα και ζήτησαν να υπάρξει επαρκής αναπλήρωση εισοδήματος για όλα τα προϊόντα.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Δεκάδες τρακτέρ βγήκαν και σε άλλα χωριά του νομού Λάρισας, στην επαρχία Φαρσάλων, στον δήμο Κιλελέρ αλλά και στον δήμο Ελασσόνας.

Με αποφασιστικότητα στη μάχη στην Καρδίτσα και την υπόλοιπη Θεσσαλία

Την αποφασιστικότητά τους έδειξαν για μια ακόμα φορά οι αγρότες της Καρδίτσας, που έχουν παρατάξει εκατοντάδες τρακτέρ στις πλατείες δεκάδων χωριών. Μεταξύ των ιδιαίτερων διεκδικήσεών τους ξεχωρίζει αυτό για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος έως την τιμή του 1 ευρώ ανά κιλό, για το βαμβάκι. Χτες, οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων έδωσαν συνέντευξη Τύπου, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κώστας Τζέλλας χαιρετίζοντας τη μαζική συμμετοχή, να καλεί ταυτόχρονα όσους ακόμα δεν έχουν βγάλει τα τρακτέρ τους στους δρόμους να το πάρουν απόφαση, με σκοπό «να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση. Επιπλέον δίνουμε περιθώριο στην κυβέρνηση με τα τρακτέρ στις πλατείες να δώσει λύση και να μη μας αναγκάσει να κάνουμε το επόμενο βήμα κλιμάκωσης του αγώνα. Εμείς έχουμε τα τρακτέρ στις πλατείες, δεν κλείνουμε δρόμους, αλλά είμαστε αποφασισμένοι αν δεν δοθούν λύσεις να κλιμακώσουμε τον αγώνα».

Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα βγήκαν και οι αγρότες της Μαγνησίας. Πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις σε Ζαγορά και Δράκεια, ενώ τρακτέρ παραμένουν σε Ριζόμυλο και Κανάλια.

ΑΓΙΑ
ΑΓΙΑ
Μαχητική μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα πραγματοποίησαν χτες οι αγρότες των Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ