Τρίτη 24 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Κατάθεση που δείχνει την απραξία της αστυνομίας

Με την κατάθεση της αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Αγγελικής Λεγάτου - η οποία υποστηρίζει ότι έφτασε στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αφού αυτός είχε μαχαιρωθεί - συνεχίστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Εφετείο η δίκη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Από την κατάθεσή της και τις απαντήσεις της στις ερωτήσεις αναδείχθηκε για άλλη μια φορά, και σ' αυτό το δικαστήριο, η απραξία των αστυνομικών εκείνο το βράδυ. Ενδεικτικά θυμίζουμε ότι δεν συνέλαβαν, ούτε καν προσήγαγαν έστω έναν από τους πενήντα παρόντες στο φονικό χρυσαυγίτες, ούτε μπόρεσαν να σταματήσουν τα 4-5 άτομα και τον Ρουπακιά την ώρα της επίθεσης στον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα, ενώ τον Ρουπακιά τούς τον υπέδειξε ο ίδιος ο Φύσσας. Οπως είπε η μάρτυρας αστυνομικός, μετά το μαχαίρωμα «ο ένας συνάδελφος έμεινε στις μηχανές, ο άλλος με τον βαρύ οπλισμό και οι υπόλοιποι να διαφυλάξουν τον χώρο...». Επίσης η μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι ήταν παρόντα 40 με 50 άτομα κατά μήκος της Τσαλδάρη, μαυροφορεμένα, κοντοκουρεμένα, με κράνη και κάποια αντικείμενα στα χέρια, «πιθανόν ρόπαλα» όπως είπε, αλλά κατά τ' άλλα δεν ήξερε αν ήταν συνεννοημένοι...

Κατέθεσε επίσης για τα 4-5 άτομα που ήταν γύρω από τον Φύσσα, ότι «ήταν με τον Ρουπακιά», ενώ δήλωσε άγνοια για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, η οποία προηγήθηκε της δολοφονίας Φύσσα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι την Παρασκευή το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή της φίλης του Παύλου Φύσσα, η οποία ήταν παρούσα στη δολοφονία, για τις 3 Φλεβάρη. Θυμίζουμε ότι πρωτόδικα στο δικαστήριο είχε διαβαστεί η κατάθεσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ