Τετάρτη 25 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Κινητοποίηση έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έξω από το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης πραγματοποίησαν χτες ο Σύλλογος Υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού Βόρειας Ελλάδας και η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, που μετατρέπει τα μεγάλα κρατικά μουσεία σε ΝΠΔΔ.

«ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση των μουσείων» έγραφαν στο πανό που κρέμασαν απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. «Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις», σημείωσε ο Σωτήρης Παπανικολάου, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού Βόρειας Ελλάδας.

Μάλιστα, την ερχόμενη Δευτέρα δίνουν ραντεβού έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης όπου το θέμα θα θέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην κινητοποίηση τη συμπαράστασή του εξέφρασε το ΚΚΕ, το οποίο πραγματοποίησε και συνάντηση με τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα στην κινητοποίηση βρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Χαβατζάς και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ