Σάββατο 28 Γενάρη 2023 - Κυριακή 29 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΤΗ, ΝΩΝΤΑ ΚΟΥΜΕΝΤΕΑ, ΙΟΡΔΑΝΗ ΜΟΥΜΤΖΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, και των αγαπητών συναγωνιστών μας ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ και ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΑΜΑΛΗ, που «έφυγαν» πρόωρα από κοντά μας αλλά είναι πάντα στη μνήμη μας για την αυταπάρνηση, το ήθος, τη δράση τους, τη στάση ζωής τους, το παράδειγμά τους και την πίστη τους στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, προσφέρουμε 240 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αερομεταφορών Αττικής για την Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ.

Οι σύντροφοι της ΚΟΒ Αερομεταφορών Αττικής του ΚΚΕ

***

ΦΩΤΟ

Η συντρόφισσα ΔΡΟΣΟΥΛΑ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ γεννήθηκε το 1932 στην Κυδιάντα Χίου, όπου και έζησε μέχρι τα είκοσί της χρόνια. Στη συνέχεια βρέθηκε στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, όπου έζησε σχεδόν για το υπόλοιπο της ζωής της. Είχε έντονη κοινωνική δράση. Στη μεταπολίτευση εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Εξελέγη επί τρεις τετραετίες δημοτική σύμβουλος στην Αγία Βαρβάρα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον επί 16 συνεχή χρόνια επίτιμο δήμαρχο Αγ. Βαρβάρας, Μήτρο Σουλιμιώτη. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζούσε στην Πάρο με τις κόρες της.

Στη μνήμη της αγαπημένης μητέρας και γιαγιάς, η οικογένειά της προσφέρει 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
***

ΦΩΤΟ 2

Η ΣΟΦΙΑ ΦΑΚΟΥ ΤΡΙΨΑ γεννήθηκε το 1925 στα Σώταινα Φωκίδας. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και μετέπειτα στο ΚΚΕ. Πολέμησε στη 2η Μεραρχία του ΔΣΕ, στο τάγμα του Καπετάν Διαμαντή. Με το όπλο στο χέρι η μαχήτρια πολέμησε εναντίον των Αγγλοαμερικανών ιμπεριαλιστών και του ντόπιου μοναρχισμού. Για τη δράση της αυτή φυλακίστηκε για 4 χρόνια στις φυλακές Λαμίας, Πάτρας και Αβέρωφ. Αποφυλακίστηκε το 1952. Δημιούργησε οικογένεια με τον σύντροφο ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΡΙΨΑ και απέκτησε 4 παιδιά. Μετοίκησαν στην Πόλη του Αιγίου το 1964. Συμμετείχε ενεργά σε όλους τους αγώνες του εργατικού κινήματος μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. «Εφυγε» από τη ζωή στις 31/12/2022.

Στη μνήμη της η οικογένειά της προσφέρει 150 ευρώ στο ΚΚΕ και 200 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΨΑΣ (1922 - 2009) - ΣΟΦΙΑ ΤΡΙΨΑ (1925 - 2022). 1973 - 2022, μισός αιώνας φιλίας. Ημουν τυχερός για τη γνωριμία. Να είναι ελαφρύ το χώμα και για τους δυο σας. Στη μνήμη τους προσφέρω στο Κόμμα 100 ευρώ.

Νίκος Σπανός

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗ, που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας στις 5/3/2022, προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φραντάτου Ικαρίας. Δεν περνάει μέρα που να μην την σκεφτόμαστε. «Εφυγε» γρήγορα, αλλά παρά τις δυσκολίες των εποχών ήταν ευτυχισμένη δίπλα στα παιδιά της, στα εννέα εγγόνια της και στο δισέγγονό της. Θα είσαι πάντα κοντά μας.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
Ο σύζυγός της Λευτέρης Καλογερής, τα παιδιά της Βάσω, Κώστας, Αντώνης, Δήμητρα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ - ΓΚΑΤΖΗ προσφέρουμε 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1931 στη Βλαχάβα Χασίων. Γόνος φτωχής αγροτοκτηνοτροφικής οικογένειας και με πατέρα μέλος του ΚΚΕ, έρχεται από τα παιδικά της χρόνια αντιμέτωπη με τις αντίξοες συνθήκες που επέβαλε η δικτατορία του Μεταξά και στη συνέχεια η τριπλή φασιστική κατοχή. Παράλληλα συμβάλλει στην Εθνική Αντίσταση, προσφέροντας ρουχισμό και τρόφιμα στον ΕΛΑΣ. Μετά τη ναζιστική κατοχή αντιμετωπίζει τις διώξεις του αστικού κράτους και του παρακράτους προς τον πατέρα της, με εξορίες, φυλακίσεις και βασανιστήρια την περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

Σε ηλικία 18 ετών, τον Μάρτιο του 1949 εντάσσεται στον ΔΣΕ. Με τη λήξη του εμφυλίου μεταφέρεται στην ΕΣΣΔ και συγκεκριμένα στην Τασκένδη. Συμμετέχει μαζί με όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού, με την εργασία της, τη δημιουργία και ανατροφή της οικογένειάς της. Επαναπατρίζεται το 1991 στην Καλαμπάκα Τρικάλων. Σε όλη τη διάρκεια από τον επαναπατρισμό της μέχρι και το τέλος της ζωής της, υπερασπιζόταν τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, τις κατακτήσεις του, το Κόμμα και την Ιστορία του, αντιμαχόμενη πάντα με μαχητική στάση τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΥΓΝΩΣΙΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΥΓΝΩΣΙΑ
Σφράγισες ανεξίτηλα - με την εφ' όρου ζωής μαχητική και ανυπότακτη στάση σου, με την τιμιότητα, την αξιοπρέπεια, τη σεμνότητα, τη φιλομάθεια, την ανιδιοτέλεια, την αυτοθυσία και την αλληλεγγύη σου στους φτωχούς και καταπιεζόμενους, στους αγωνιστές και συντρόφους, με την αγάπη σου για τον κόσμο και τον προβληματισμό σου για το παρόν και το μέλλον του - την προσφορά σου στον αγώνα για μια ζωή χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους. Τη σημαία αυτού του αγώνα, τη σημαία του Κόμματος, θα την υψώσουμε ψηλά, ψηλά στο μπόι της καρδιάς σου και των ονείρων σου.

Τα παιδιά σου Ανθούλα και Θωμάς, τα εγγόνια σου Αλέξανδρος, Ανδρέας και Αλέξανδρος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΛΑ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 3/11/2019, και στη μνήμη του αγαπημένου παιδιού μου και αδερφού μας ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΟΥΛΑ, που «έφυγε» στις 3/7/2021, προσφέρουμε το ποσό των 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φραντάτου Ικαρίας.

Η σύζυγος και μητέρα Στέλλα, τα παιδιά και αδέρφια Αντώνης και Νίκη

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των αγαπημένων μου ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, ΝΩΝΤΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ και ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, προσφέρω 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κολιάτσου για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Αγωνιστές σε όλη τους τη ζωή, μαχητές της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού στη διάρκεια του εμφυλίου, αλλά και μετά, στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν, στην αναγκαστική προσφυγιά. Πάντα υποστήριζαν και πάλευαν για το δίκιο, το καλό του λαού, σταθερά μέσα από τις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος. Η μνήμη τους, φωτεινός οδηγός στη ζωή όσων τους γνώρισαν.

Αγγελική Κωστούδη

***

ΦΩΤΟ

Στις 23/1/2008 «έφυγε» ο μαχητής του ΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δημ. ΣΟΦΟΓΙΑΝΝΗΣ από το Μουζάκι Καρδίτσας. Στη μνήμη του τα παιδιά του, Νατάσα και Σπύρος Μιχαήλ, και τα εγγόνια του, Αφροδίτη και Κατερίνα Μιχαήλ, προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ναυπλίου.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στην άσβεστη μνήμη του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 31/1/2010, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό, προσφέρω μέσω των Κομματικών Οργανώσεων Βύρωνα 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, στις αρχές του οποίου πίστευε και αγωνιζόταν για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη.

Ντέπυ Τσακίρογλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΤΕΡΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής και 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ ΑΔΜΗΕ.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα, συζύγου και αδερφού ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΡΤΖΑΝΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, ενός υπέροχου, μοναδικού ανθρώπου, ο οποίος «έφυγε» 50 ευρώ πριν δυο χρόνια, στις 27/1/2021, και στη μνήμη του πατέρα του, λοχαγού του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΟΥΡΤΖΑΝΙΔΗ, ο οποίος «έφυγε» ίδια μέρα πριν 38 χρόνια, προσφέρουμε 200 ευρώ στο Κόμμα τους, το ΚΚΕ, το οποίο αμφότεροι υπηρέτησαν πιστά.

Η οικογένειά τους

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου μητέρας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 25/12/2021, η κόρη της Αντιγόνη προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα που τόσο πιστά υποστήριξε μέχρι το τέλος της ζωής της.

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» για το μεγάλο ταξίδι, στις 10/1/2023, η ΕΛΕΝΗ ΝΥΚΤΑ, ένας άνθρωπος ευγενικός, με ήθος, πρόσχαρος και απλός, με αγάπη για τον συνάνθρωπο. Παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας, βγήκε από μικρή στη βιοπάλη. Πορεύτηκε σε όλη τη ζωή της με σκληρή δουλειά και με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, και γι' αυτό υπήρξε πιστή συνοδοιπόρος του Κόμματος.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η ΚΟΒ Εργατών Δήμων Κορυδαλλού - Νίκαιας, στη μνήμη της μητέρας της συντρόφισσας Μαρίνας Νύκτα, προσφέρει 120 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μου γονιών ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΤΡΙΝΟΥ και ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥ, προσφέρω μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Μενιδίου το ποσό των 20 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ιωάννα Πατρινού

***

ΦΩΤΟ

Στις 28 Γενάρη συμπληρώνονται τρεις μήνες από τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου - πατέρα - συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΟΥΜΑ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στην Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η σύζυγός του, Ρένα

Τα παιδιά του, Δημήτρης και Γιώργος

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των γονιών μου και των παππούδων μας ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ (φωτ.) και ΕΥΓΝΩΣΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ (φωτ.), και του συζύγου και συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα, ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ (φωτ.), Μακρονησιώτη και αγωνιστή του ΕΛΑΣ, προσφέρουμε 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΤΕ Κιλκίς. Επίσης, στη μνήμη των αδελφών μου ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ (φωτ.) και ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ.

Ολγα Χριστοδουλίδου και τα παιδιά, Περικλής και Αλκιβιάδης


ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ ΝΩΝΤΑΣ
ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ ΝΩΝΤΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΦΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΦΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΨΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΨΑΣ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗΣ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΤΗΣ

ΤΣΑΜΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΤΣΑΜΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΠΑΤΡΙΝΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΠΑΤΡΙΝΟΥ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΤΖΑΝΙΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΤΖΑΝΙΔΗΣ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΖΑΝΙΔΗΣ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΖΑΝΙΔΗΣ

ΑΓΛΑΪΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
ΑΓΛΑΪΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΜΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΜΑΣ

ΔΡΟΣΟΥΛΑ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ
ΔΡΟΣΟΥΛΑ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΦΑΚΟΥ ΤΡΙΨΑ
ΣΟΦΙΑ ΦΑΚΟΥ ΤΡΙΨΑ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΛΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΛΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ ΓΚΑΤΖΗ
ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ ΓΚΑΤΖΗ

ΕΛΕΝΗ ΝΥΚΤΑ
ΕΛΕΝΗ ΝΥΚΤΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ