Σάββατο 28 Γενάρη 2023 - Κυριακή 29 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ έχει αποδείξει με τη στάση του, τη δράση του και την πολιτική του συνέπεια πως δεν κάθεται με δεμένα χέρια μπροστά στις εξελίξεις, αλλά σταθερά αγωνίζεται και οργανώνει τον αγώνα με βασικό κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των στρατευμένων παιδιών μας, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και των αποστράτων.

Είναι η μόνη δύναμη που αντιπάλεψε και αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των επιχειρηματικών ομίλων. Που οι βουλευτές του σταθερά βγαίνουν μπροστά για να οργανώσουν την πάλη μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ολα τα πολιτικά κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, είναι σύμφωνα με τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εντείνεται συνεχώς στην Ουκρανία, διαχρονικά έχουν βάλει πλάτη στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την από κοινού σύμφωνη γνώμη της φιλελεύθερης ΝΔ και του ...προοδευτικού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των λοιπών αστικών κομμάτων, για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, η οποία συμβάλλει στην αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών. Συμφωνούν επίσης στην επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων απ' άκρη σ' άκρη της χώρας. Ολα αυτά, βέβαια, καμία σχέση δεν έχουν με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών, όπως ευαγγελίζονται οι Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης και όλοι οι παρατρεχάμενοι, πράγμα που αποδεικνύεται ακόμα και με δηλώσεις στελεχών των ίδιων των αστικών επιτελείων. Να μην ξεχνάμε τη δήλωση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, «από εκεί που θα ξεκινήσει ο πύραυλος, εκεί και θα επιστρέψει».

Εμείς οι απόστρατοι οφείλουμε μαζί με τον λαό και τη νεολαία να συμπορευτούμε στο πλάι του ΚΚΕ!

Να απορρίψουμε Ενώσεις αποστράτων, Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας που είναι δεμένες στο καπίστρι του εκάστοτε υπουργού Εθνικής Αμυνας για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια κάθε αστικής κυβέρνησης. Οπως πρόσφατα είδαμε το αίσχος της επίσημης συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με φασίστες απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αντικομμουνιστή πρόεδρο του παραρτήματος Καστοριάς, Υπτγο ε.α. Τζωρτζόπουλο Ηλία.

Συμπόρευση με το ΚΚΕ γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που θέλει και μπορεί να ανατρέψει την αφαίμαξη του λαού. Βάζει φρένο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Κατέθεσε τροπολογίες για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, σε καύσιμα και Ενέργεια, για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, προτάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν από κυβέρνηση και αντιπολίτευση γιατί προϋποθέτουν να πληρώσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που εξακολουθούν να κερδοφορούν σε βάρος του λαού με τη φορολεηλασία και την ακρίβεια.

Η ενίσχυση της δύναμης του ΚΚΕ και με την ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές θα αποτελέσει ενίσχυση της δύναμης των αποστράτων, ώστε να βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια και το περαιτέρω τσάκισμα των δικαιωμάτων και της ζωής μας. Για να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, για να αλλάξουν τα πράγματα. Γιατί τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα μέσα στη Βουλή, αλλά και στον δρόμο, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, όπου ζούμε και αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας.


Α. Κορωνάκος
Υποπλοίαρχος (ΕΑ) Π.Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ