Σάββατο 28 Γενάρη 2023 - Κυριακή 29 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να εκφραστεί η πολύμορφη αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ και σημειώνει:

«Η νέα κυβέρνηση του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ οξύνει καθημερινά τις κατοχικές της πρακτικές σε βάρος του μαρτυρικού Παλαιστινιακού λαού.

Η εισβολή των δυνάμεων κατοχής στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 11 Παλαιστινίων και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών που έχει καταγραφεί σε ισραηλινή επιχείρηση στη Δυτική Οχθη εδώ και πολλά χρόνια. Οι ισραηλινές δυνάμεις, που δεν δίστασαν να ρίξουν σκοπίμως δακρυγόνα στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Τζενίν, έδειξαν για άλλη μια φορά σε όλη την ανθρωπότητα την αποκρουστική βαρβαρότητα της ισραηλινής κατοχής.

Η σημερινή κυβέρνηση του Ισραήλ, που απολαμβάνει την πάγια στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και με τη συγκρότησή της δέχτηκε τα συγχαρητήρια και της ρωσικής ηγεσίας, μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα ύπαρξής της, από την αρχή του έτους, έχει σκοτώσει 24 Παλαιστίνιους πολίτες.

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο έγκλημα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων και καλεί τον λαό να συνεχίσει να εκφράζει ακόμα πιο ενεργά την πολύμορφη αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ