Σάββατο 28 Γενάρη 2023 - Κυριακή 29 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΣΔ
Εκδοση με τα υλικά της έκθεσης που οργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Μια καλαίσθητη και ιδιαίτερη έκδοση επιμελήθηκε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ με υλικά από την έκθεση που διοργάνωσε τιμώντας τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΣΔ, με τίτλο δανεισμένο από στίχους του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου «ΕΣΣΔ... κ' είσαι τραγούδι κ' είσαι φως στης εργατιάς το στόμα».

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 9-10-11 Δεκέμβρη 2022, στο Μουσείο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, 1967-1974, και πλαισιώθηκε από πολύμορφες εκδηλώσεις.

Στην έκδοση είναι συγκεντρωμένα το υλικό που εκτέθηκε με τη μορφή ταμπλό, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η εισηγητική ομιλία της συναυλίας κλασικής μουσικής δωματίου με έργα Σοβιετικών συνθετών, η κεντρική ομιλία της συζήτησης με θέμα «100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΣΔ: Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ο δρόμος χαράχτηκε...». Περιέχονται επίσης οι σοβιετικές αφίσες που ανατυπώθηκαν από την ΚΟ Αττικής, καθώς και το σημαντικό αρχειακό υλικό που προσφέρθηκε, στο πλαίσιο του τριήμερου των εκδηλώσεων, στο Αρχείο του ΚΚΕ.

Σκανάροντας το QR code που βρίσκεται στο τέλος της έκδοσης, μπορεί κανείς να περιηγηθεί ψηφιακά.

Τέλος, στο ένθετο DVD βρίσκεται το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην έκθεση με τίτλο «Το δύσκολο πόστο του επαναστάτη. Ο ρόλος του Λένιν στην Επανάσταση του 1917».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ