Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΑΚΝ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ
Διαμαρτυρία αθλητών ενάντια στη σχεδιαζόμενη έξωση από τους ξενώνες

Παρέμβαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και αθλητών στη διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου | Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Από τη χθεσινή παρέμβαση στα γραφεία της διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά

Eurokinissi Sports

Από τη χθεσινή παρέμβαση στα γραφεία της διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά
Την αντίθεσή τους στα σχέδια έξωσης των 94 αθλητών που διαμένουν στους ξενώνες του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά εξέφρασαν τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, κατά τη χθεσινή επίσκεψη - παρέμβαση που πραγματοποίησαν στα γραφεία της διοίκησης του Αθλητικού Κέντρου. Σε αυτή συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι άλλων Ομοσπονδιών (πυγμαχίας, τζούντο) και αθλητές που διαμένουν στους ξενώνες.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες η διοίκηση του ΕΑΚΝ, κατ' εντολήν της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει τα έργα στο Ελληνικό, έστειλε ειδοποιητήρια στους αθλητές να εγκαταλείψουν τους ξενώνες εντός 7 ημερών. Οι λύσεις που προτείνονται για τη μετεγκατάστασή τους όχι μόνο δεν ικανοποιούν τους αθλητές, αλλά δημιουργούν και επιπρόσθετα προβλήματα. Οι εξελίξεις αυτές διαψεύδουν πανηγυρικά τις κυβερνητικές υποσχέσεις ότι κανένα σωματείο και αθλητής δεν θα έφευγε από τον ΕΑΚΝ αν πρώτα δεν διασφαλίζονταν για την επόμενη μέρα...

Τα μέλη της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ συναντήθηκαν με την πρόεδρο του ΔΣ του ΕΑΚΝ, Μερόπη Μοσχογιάννη, και με εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας, μεταφέροντας τη θέση της Ομοσπονδίας ότι αντιτάσσεται και αρνείται να δεχτεί οποιαδήποτε μετακίνηση αθλητών ή εγκαταστάσεων παρά μόνο όπως προβλέπεται στον νόμο. Τόνισαν δε πως δεν θα επιτρέψουν κανένας αθλητής που αυτήν τη στιγμή διαμένει στους ξενώνες να βρεθεί στον δρόμο.

Από την πλευρά τους οι αθλητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς και στο «τελεσίγραφο» που έλαβαν να εγκαταλείψουν τους ξενώνες, εν μέσω κορύφωσης της προετοιμασίας τους. Οπως ανέφεραν, η λύση που προτείνεται δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα, καθώς προβλέπονται μεταξύ άλλων κοινή διαμονή δύο ή και τριών ατόμων, κοινόχρηστα μπάνια και κουζίνα, ενώ ερωτήματα τίθενται και για τον χρόνο που θα χρειάζεται προκειμένου να μεταβούν στο χώρο προπόνησης. Ολα αυτά τα ζητήματα, υπογράμμισαν, απειλούν για σοβαρές συνέπειες στην ομαλή προετοιμασία ενός αθλητή.

Αποδεικνύεται ο πραγματικός χαρακτήρας των σχεδιασμών

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας ανέφερε:

«Ηρθαμε ξανά εδώ στον Αγιο Κοσμά για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα που κάνουν οι αθλητές, οι εργαζόμενοι και οι αθλητικές Ομοσπονδίες ενάντια στη βιομηχανία εξώσεων που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Αθλητισμού κατ' εντολή της εταιρείας "Lamda Development".

Αυτή η βιομηχανία εξελίσσεται μαζί με ψέματα και εξαπάτηση, με τον υφυπουργό να επικαλείται πως έχει τη συναίνεση των σωματείων και των αθλητών, χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει στην πραγματικότητα.

Ολα όσα συμβαίνουν αποδεικνύουν ποιος είναι ο πραγματικός χαρακτήρας της συγκεκριμένης επένδυσης στο Ελληνικό, που φέρει την υπογραφή διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες του λαού της περιοχής και γενικότερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ