Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Κυκλοφόρησε το «ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ», μηνιαία έκδοση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) - Γενάρης 2000. Στην πλούσια ύλη του, αναφέρονται οι δραστηριότητες του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ, των Παραρτημάτων της, καθώς και όλων των ΕΑΜογενών Ενώσεων που συνεργάζονται μαζί της.

Στην πρώτη σελίδα, δημοσιεύονται τα ρεπορτάζ: Από το πρώτο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Γενάρη 2000. Από τη Σύνοδο του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ που συνήλθε στις 14 Γενάρη. Ακόμη, ρεπορτάζ από την εκδήλωση που έγινε στη Δραπετσώνα προς τιμήν του βετεράνου αγωνιστή της ΕΑ, Νίκανδρου Κεπέση και από την καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Κεντρικών Γραφείων της ΠΕΑΕΑ στην αίθουσα Οικοδόμων στην Αθήνα στις 18-1-00.

Αντί μνημοσύνου ο Γ. Ρούσσος, μέλος του ΔΣ του ΚΜΙΕΑ, γράφει στη δεύτερη σελίδα για τον Παναγιώτη Πολίτη του Γεωργίου, Πρωτοπόρο ΕΑΜίτη μαχητή του ΔΣΕ. Ενώ ο Ν. Αναγνωστόπουλος στη στήλη «Σοβαρά κι αστεία», γράφει για την υπόθεση Γιαννόπουλου - Κατριβάνου. Δημοσιεύεται επίσης γράμμα από τον Καναδά, ενός νοσταλγού της πατρίδας, καθώς και προσφορές και ενισχύσεις. Στην ίδια σελίδα στη στήλη «Από τη σκοπιά μας» σχολιάζεται η εκλογολογία, οι εκλογές και ο ληστρικός Νόμος. Ενώ ο Γ. Σπηλιόπουλος γράφει για τα 85 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη. Τέλος στο δελτίο διαβάζουμε για ψηφίσματα, διαμαρτυρίες, γενικές συνελεύσεις και εκδηλώσεις που έκαναν οι αντιστασιακές οργανώσεις και τα παραρτήματά τους.

Ολες οι φωτογραφίες του «Δελτίου», ανήκουν στον αντιστασιακό Γιώργο Λιονάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ