Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΜΙΑ
Δυναμική συγκέντρωση για μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας

Δυναμική συγκέντρωση μπροστά από τα δικαστήρια Λαμίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης πλημμυροπαθείς και κάτοικοι από το χωριό Κόμμα, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους για μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης του χωριού τους.

Στο πλευρό των κατοίκων και πλημμυροπαθών βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέα της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ καθώς και ο Τάσος Χρονάς, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το πρωί της Πέμπτης ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν στα δικαστήρια της Λαμίας τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Επιτροπή Αγώνα πλημμυροπαθών και κατοίκων κατά του ελληνικού δημοσίου και της κατασκευάστριας εταιρείας του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65. Η Επιτροπή Αγώνα ζητά να απομακρυνθεί το ανάχωμα που λειτουργεί σαν φράγμα στη φυσική ροή του νερού προς τη θάλασσα και ταυτόχρονα να πραγματοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα, για την προστασία των κατοικιών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή.

Μάλιστα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας είχε εκδώσει προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι κάτοικοι και επισήμαναν στην πρόσφατη επίσκεψη στο χωριό Κόμμα του ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, οι παρεμβάσεις που ξεκίνησαν μετά την προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Πλημμυροπαθείς και κάτοικοι του χωριού Κόμμα Λαμίας, κάτοικοι από τα γύρω χωριά που βρίσκονται συχνά - πυκνά αντιμέτωποι με πλημμύρες, φοιτητές που βλέπουν τα κτίρια των σχολών τους να μετατρέπονται σε λίμνες, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια, απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση του αναχώματος και λήψη μέτρων για την αντιπλημμυρική τους προστασία καθώς και τη συνολικότερη αντιπλημμυρική θωράκιση του Σπερχειού Ποταμού.

Να σημειώσουμε ότι η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, καθώς ο συνήγορος των πλημμυροπαθών υπέβαλε αίτημα για δημόσια διεξαγωγή της δίκης σε μεγάλη αίθουσα και όχι στο γραφείο της προέδρου. Τελικά και καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη αίθουσα, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή για την ερχόμενη Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ