Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Το ΚΚΕ στο πλευρό των αγροτών και των δίκαιων αιτημάτων τους

Η Ελένη Μπέλλου συζητά με τους αγρότες στο μπλόκο
Η Ελένη Μπέλλου συζητά με τους αγρότες στο μπλόκο
Στα μπλόκα της αγροτιάς, εκεί όπου οι αγρότες δίνουν αυτές τις μέρες μάχη επιβίωσης, διεκδικώντας μέτρα για να μπορούν να μείνουν και να καλλιεργούν στον τόπο τους, βρέθηκε την Παρασκευή το βράδυ αλλά και το Σαββατοκύριακο η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα βρέθηκε στα μπλόκα της Καρδίτσας και του Τυρνάβου, συναντώντας παντού θερμή υποδοχή και την αναγνώριση από τους αγωνιζόμενους αγρότες για τη σταθερή στάση του Κόμματος στο πλευρό τους, στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Μετέφερε για μια ακόμα φορά τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ διαθέτει όσες αγροτικές δυνάμεις έχει, για να υπάρχει ζωντανό, μαχόμενο αγροτικό κίνημα, με συλλόγους και Ομοσπονδίες, να συντονίζεται πανελλαδικά, να έχει τη δύναμη να ασκεί πίεση σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ταυτόχρονα ανέδειξε την ανάγκη συμπόρευσης και των βιοπαλαιστών αγροτών με το ΚΚΕ, ώστε να δοθεί ουσιαστική διέξοδος στα μεγάλα προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Την Κυριακή, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στο μπλόκο της Καρδίτσας βρέθηκε και ο Διονύσης Τσακνής, υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος.

Σε δήλωσή του σημείωσε ότι «το ΚΚΕ δεν λέει μεγάλα λόγια, δεν δίνει υποσχέσεις που δεν τηρεί. Το ΚΚΕ είναι πάντα δίπλα στους αγώνες των αγροτών και το απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια. Ακούσαμε πολλά από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Θα έλεγα ότι θα έπρεπε να ντρέπεται και η ντροπή, όταν οι άνθρωποι αυτοί, με την πολιτική που εφαρμόζουν σε βάρος της αγροτιάς όλα αυτά τα χρόνια, έρχονται να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Μου κάνε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι δεν βρήκαν να πουν λέξη για τα προβλήματα και τα αιτήματα που θέτουν οι αγρότες, όχι μόνο στην Καρδίτσα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Το ΚΚΕ δεν δίνει υποσχέσεις, αλλά συμπαραστέκεται στους αγώνες, τα μέλη και τα στελέχη του είναι μπροστάρηδες σε αυτούς τους αγώνες και δείχνει τον δρόμο ότι μόνο με αυτούς τους αγώνες μπορεί να υπάρξει λύση στα ζητήματα που τους απασχολούν».

Ο Διονύσης Τσακνής με αγροτοσυνδικαλιστές στην Καρδίτσα
Ο Διονύσης Τσακνής με αγροτοσυνδικαλιστές στην Καρδίτσα
Παράλληλα, σε χωριά της υπαίθρου αλλά και μέσα στις πόλεις γίνονται περιοδείες από κλιμάκια της ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, με την ανακοίνωση που έχει βγει από την Επιτροπή Περιοχής, με σκοπό να δυναμώσει η στήριξη και η αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών και να συζητηθούν οι θέσεις του Κόμματος για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ